Max Verstappen staat in de Quote 500
Saved Read later
Deel dit bericht

Max Verstappen te zien in Quote 500

De afgelopen jaren is de Nederlandse coureur Max Verstappen zonder twijfel een rijzende ster geweest. Eind 2021 pakte de Nederlander zijn eerste wereldkampioenschap in Abu Dhabi. Ook dit jaar lijkt meer dan goed uit te pakken. Zo is het wereldkampioenschap van 2022 officieel in handen van Max. Dit werd begin oktober bekend na de Grand Prix van Singapore. Verstappen is niet alleen op de racebaan een opvallende verschijning. Sla de nieuwe editie van de Quote 500 maar eens open.

Laatste plaats

Ieder jaar ligt een nieuwe editie van de Quote 500 op de planken. Hierin staan de rijkste Nederlanders allemaal gerangschikt van 1 tot en met 500. Zo is de eerste plek al jaren in handen van Charlene de Carvalho-Heineken – dochter van de bekende bierbrouwer Freddy Heineken. Haar vermogen wordt op meer dan 12 miljard euro geschat.

Onderaan de lijst zijn enkele nieuwkomers te vinden. Naast prins Bernhard, is ook Formule 1-coureur Max Verstappen toegevoegd. Op slechts 25-jarige leeftijd is het vermogen van Max Verstappen 120 miljoen euro.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Eerste Quote 500

De Quote 500 verscheen voor het eerst in 1997 en bestaat uit een lijst van de rijkste Nederlanders – waarvan slechts een klein deel bekend is. Namen als Joop van den Ende en John de Mol staan al jaren in de lijst genoteerd.

Niet iedereen lijkt het echter eens te zijn met de nieuwe lijst. Politicus Jesse Klaver uit zijn ongenoegen op Twitter: “De leden zijn wéér rijker geworden. Tijd om de rijkste 1% eerlijk te belasten.”

Boete

De wereldpers raakt niet uitgepraat over Verstappen. En dat heeft niet alleen met het recente kampioenschap te maken. Zo is de FIA tot de conclusie gekomen dat Red Bull meer geld heeft uitgegeven aan de racewagens dan toegestaan is.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Als gevolg daarvan krijgt Red Bull een boete van 7 miljoen euro opgelegd. Volgens Toto Wolff is de opgelegde straf “veel te licht” en reageert Red Bull “zwaar overdreven”.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.