Formule 1-fans
Saved Read later
Deel dit bericht

Formule 1-fans reizen massaal af naar Zandvoort

Of je nu één van de Formule 1-fans bent of niet – het komende weekend staat het overgrote deel van Nederland te stuiteren en is Zandvoort absoluut the placet to be. Op zondag 4 september om 15:00 uur, rijdt Max Verstappen opnieuw de Grand Prix van Zandvoort.

Zandvoort is vanaf deze week druk in de weer met de opbouw en de voorbereidingen op het raceweekend. Afgelopen maandag kwam de indrukwekkende colonne van vrachtwagens – met daarin de racewagens – aan op de plek van bestemming en dat zorgde voor heel wat bekijks.

Veel fans

Ook in 2021 reed Verstappen de Grand Prix van Zandvoort. En deze maakte veel indruk. De Nederlander ging er vandoor met de winst en schreef zodoende geschiedenis. Vanochtend vertrok een groot aantal fans richting Zandvoort en gaat het raceweekend officieel van start.

Zo staan de treinstations vol met oranje kleuren en wordt ook het autoverkeer in Zandvoort geregeld. De verwachtingen zijn dat honderdduizenden mensen dit weekend een bezoek aan het circuit van Zandvoort brengen. Dat is meer dan het voorgaande jaar.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Treinen in overvloed

De massale staking van de NS is je vast niet ontgaan. Zeker als je doorgaans veel met de trein reist, is het je behoorlijk lastig gemaakt de afgelopen weken. De vakbonden zijn nog steeds op zoek naar oplossingen en compromissen over het huidige salaris. Maar hier lijkt – voorlopig – nog geen schot in te zitten. Ook de inzet van NS-bussen bleef uit en reizigers moesten op zoek gaan naar een andere oplossing.

Gezien het komende raceweekend hebben NS-medewerkers besloten de staking tijdelijk stop te zetten, om zich dit weekend in te zetten. Zo heeft de NS geregeld dat de treinen tussen Amsterdam en Zandvoort elke 5 minuten rijden naar de bestemming. Op deze manier komen Formule 1-fans snel op de plaats van bestemming en wordt voorkomen dat treinstations vollopen met reizigers. Heb je de trein gemist tussen Amsterdam en Zandvoort? Dan is er geen reden tot paniek.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Wereldkampioenschap dichtbij?

Verstappen pakte in 2021 zijn eerste wereldkampioenschap tijdens de Grand Prix in Abu Dhabi. De laatste twee rondes van de race staan bij alle Formule-1 fans op het netvlies gebrand en ook de hartkloppingen worden niet snel meer vergeten.

Kijkend naar het klassement, staat Max er opnieuw goed voor en staat hij aanzienlijk veel punten voor op zijn ‘collega’s’. Een nieuw kampioenschap lijkt weer dichter bij te komen en je zou zeggen dat er niet veel mis kan gaan.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.