Eigenaar gedode tv-kip krijgt hogere vergoeding na hoger beroep 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Eigenaar gedode tv-kip krijgt hogere vergoeding na hoger beroep

Bijzonder shownieuws uit Duitsland. Een Duitse rechter heeft in hoger beroep bepaald dat de eigenaar van een kip, beter bekend als de tv-kip Sieglinde, recht heeft op een hogere schadevergoeding nadat de kip in 2017 werd doodgebeten door een hond. Een veelbelovende mediacarrière werd zo abrupt tot een einde gebracht.

Flinke schadevergoeding

In eerste instantie eiste de eigenaar van de kip een schadevergoeding van 4.000 euro van de eigenaar van de hond, met als reden dat deze zijn hond niet had aangelijnd. De hondenbezitter was er echter niet van overtuigd dat zijn hond een beroemde kip te pakken had en stapte naar de rechter. Deze bevestigde de sterrenstatus van Sieglinde als tv-kip en bepaalde voorts dat de schadevergoeding op 307 euro werd vastgesteld. Als reden gaf hij aan dat de eigenaar van Sieglinde de kip beter had moeten beschermen tegen eventuele gevaren en haar niet los had moeten laten lopen op het erf.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Hoger beroep

Voor de eigenaar van Sieglinde aanleiding om in hoger beroep te gaan. Dit resulteerde erin dat de schadevergoeding werd opgehoogd naar 615 euro. Motivatie was dat Sieglinde een heel bijzondere kip was die niet zomaar kan worden vervangen. Sieglinde is in meerdere Duitse televisieseries te zien geweest en was getraind om voor een camera te verschijnen. Haar specialiteit was om lang stil te kunnen blijven zitten, zelfs wanneer er gevaar dreigde, zoals naderende auto’s. Met deze vaardigheid verdiende de kip honderden euro’s per dag voor haar eigenaar. Haar laatste rol is dus nu postuum in een soap rondom haar brute overlijden.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.