Dit zijn de 10 leukste kerstmarkten van Europa! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de 10 leukste kerstmarkten van Europa!

Tegenwoordig willen de meeste steden inspelen op de magie die kerstmarkten kunnen bieden, maar er zijn meer dan een paar sprookjes en te dure snuisterijen voor nodig om er echt iets speciaals van te maken. Je wilt de juiste combinatie van fantastische kraampjes, een paar plaatsen om cadeaus te kopen die verder gaan dan het gebruikelijke houten speelgoed dat wordt aangeboden, en een sfeer die zelfs de meest grumiest Grinches in een feestelijke stemming zal brengen. Hier zijn 10 van de beste opties in Europa.

Budapest, Hongarije

Ze beginnen graag de kersttijd vroeg in Boedapest, waar eet- en cadeaukraampjes al op 8 november op het Vorosmarty-plein opduiken. Het plein voor de Sint-Stefanusbasiliek doet ook mee aan de pret, met schaatsen en meer heerlijke Hongaarse voedsel- en snuisterijstalletjes, samen met kleinere markten in Deak Square en Fovam Square. Volg gewoon de geur van kaneelzware schoorsteencake vermengd met glühwein.

Wanneer: 8 november tot 1 januari

Zagreb, Kroatië

De hoofdstad van Kroatië gaat een feestelijke waanzin van zes weken tegemoet, wanneer ten minste een dozijn kerstmarkten Zagreb overnemen. Ze zijn overal – in parken, langs heuveltoppaden, in tunnels, op pleinen en voetgangersstraten. Niet verrassend voor Kroatië, zul je veel meer kraampjes vinden dan geschenken, laat je neus je gids zijn! Sluit je daarna aan bij de schaatsers die over de ijsbaan glijden die in Ledeni Park draait en draait.

Wanneer: 30 november tot 7 januari

Lille, Frankrijk

Even het gaspedaal intrappen en zodra je de grens met Frankrijk over gaat ben je in het hart van Frans Vlaanderen. Rustieke houten chalets vullen Lille's Place Rihour en verkopen speelgoed en geschenken samen met verleidelijke vaten met kaasachtige tartiflette en zoete wafels die druipen van chocolade. Om de hoek in de statige Grand Place maak je een ritje op het gigantische reuzenrad voordat je meer kraampjes en de kerstgrot bekijkt.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

Wanneer: 22 november tot 29 december

Berlijn, Duitsland

Meer dan 70 kerstmarkten verspreid over Berlijn en haar buitenwijken, waardoor je een verbijsterende keuze hebt. De grootste bevindt zich in de oude binnenstad van Spandau, een historische buitenwijk in het westen van Berlijn. Bekijk de kraampjes op de Gendarmenmarkt voor iets meer centraals voor de klassieke Duitse kerstmarktervaring. Spring door de eeuwen heen op Alexanderplatz, waar een middeleeuwse markt is en een reuzenrad met een fantastisch uitzicht.

Wanneer: 25 november tot 29 december

Wenen, Oostenrijk

Elegant Wenen krijgt een glinsterende make-over als 14 markten opduiken in de stad. Als je op zoek bent naar traditionele kerst, wandel dan over de markt voor het paleis Schönnbrunn en het kerstdorp dat Maria-Theresien-Platz overneemt. Doe mee met de schaatsers op de ijsbaan op Vienna Christmas World in Rathausplatz nadat je alle Oostenrijkse culinaire lekkernijen hebt geproefd die worden verkocht op de advent-pleziermarkt door het Opera House.

Wanneer: datums variëren van 15 november tot 6 januari

Brugge, België

Brugge heeft besloten om deze kerst een andere tint groen te geven – de ijsbaan voor het belfort is vervangen door een milieuvriendelijke kunstmatige in zijn nieuwe drijvende huis aan het Minnewater. Terug op de Markt vind je nog steeds ambachtelijke en eetkraampjes, met meer pop-up bars en kraampjes om de hoek op het Simon Stevinplein.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Wanneer: 22 november tot 5 januari

Kopenhagen, Denemarken

De prachtig overdreven Tivoli-tuinen worden nog aangenamer kitsch wanneer de kerstmarkt het overneemt. Naast het bekijken van de kraampjes met eten en geschenken, kun je ook een werveling maken op de ijsbaan. En als je op 13 december in Kopenhagen bent, kunt je de drijvende parade van Santa Lucia van met licht versierde kajaks op de grachten vangen.

Wanneer: 16 november tot 5 januari

Basel, Zwitserland

Kleiner in schaal maar vol charme, stelt de kerstmarkt van Basel 160 kraampjes op van Münsterplatz tot Barfüsserplatz, waar het assortiment kraampjes je zal verleiden met kleverige raclette en dikke worsten. Als je niet genoeg hebt gegeten, bekijk dan de kraampjes langs de rechteroever van de Rijn bij Claraplatz.

Wanneer: 28 november tot 23 december

Straatsburg, Frankrijk

De oudste en grootste kerstmarkt van Frankrijk verandert deze prachtig mooie stad in iets heel bijzonders. Zodra je je hebt vergapen aan de kerstscène voor de torenhoge kathedraal, blader je door de ongeveer 100 kraampjes op Place Broglie voordat je Elzasser delicatessen proeft op de markt op Place du Marché-aux-Poissons. Straatsburg organiseert ook de OFF Market, een maatschappelijk verantwoorde manier om het seizoen te vieren, met tweedehandsstalletjes en fairtradeproducten.

Wanneer: 22 november tot 30 december

Birmingham, VK

Duitsland komt naar Groot-Brittannië wanneer de kerstmarkt van Frankfurt Victoria Square overneemt. Het is de grootste Duitse markt buiten Duitsland, en de plek om braadworst, glühwein, schnitzel en alle andere soorten wintercomfortvoedsel op te vullen. Net naast de deur is de Christmas Craft Market, met meer dan 80 kraampjes om te bladeren.

Wanneer: 7 november tot 23 december

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.