blank

Dit zijn de 10 leukste kerstmarkten van Europa!

0 Shares

Tegenwoordig willen de meeste steden inspelen op de magie die kerstmarkten kunnen bieden, maar er zijn meer dan een paar sprookjes en te dure snuisterijen voor nodig om er echt iets speciaals van te maken. Je wilt de juiste combinatie van fantastische kraampjes, een paar plaatsen om cadeaus te kopen die verder gaan dan het gebruikelijke houten speelgoed dat wordt aangeboden, en een sfeer die zelfs de meest grumiest Grinches in een feestelijke stemming zal brengen. Hier zijn 10 van de beste opties in Europa.

Budapest, Hongarije

Ze beginnen graag de kersttijd vroeg in Boedapest, waar eet- en cadeaukraampjes al op 8 november op het Vorosmarty-plein opduiken. Het plein voor de Sint-Stefanusbasiliek doet ook mee aan de pret, met schaatsen en meer heerlijke Hongaarse voedsel- en snuisterijstalletjes, samen met kleinere markten in Deak Square en Fovam Square. Volg gewoon de geur van kaneelzware schoorsteencake vermengd met glühwein.

Wanneer: 8 november tot 1 januari

Zagreb, Kroatië

De hoofdstad van Kroatië gaat een feestelijke waanzin van zes weken tegemoet, wanneer ten minste een dozijn kerstmarkten Zagreb overnemen. Ze zijn overal – in parken, langs heuveltoppaden, in tunnels, op pleinen en voetgangersstraten. Niet verrassend voor Kroatië, zul je veel meer kraampjes vinden dan geschenken, laat je neus je gids zijn! Sluit je daarna aan bij de schaatsers die over de ijsbaan glijden die in Ledeni Park draait en draait.

Bekijk ook:
Hoe zal de nieuwe Nederlandse gokwetgeving casino spelers beïnvloeden?

Wanneer: 30 november tot 7 januari

Lille, Frankrijk

Even het gaspedaal intrappen en zodra je de grens met Frankrijk over gaat ben je in het hart van Frans Vlaanderen. Rustieke houten chalets vullen Lille’s Place Rihour en verkopen speelgoed en geschenken samen met verleidelijke vaten met kaasachtige tartiflette en zoete wafels die druipen van chocolade. Om de hoek in de statige Grand Place maak je een ritje op het gigantische reuzenrad voordat je meer kraampjes en de kerstgrot bekijkt.

Wanneer: 22 november tot 29 december

Berlijn, Duitsland

Meer dan 70 kerstmarkten verspreid over Berlijn en haar buitenwijken, waardoor je een verbijsterende keuze hebt. De grootste bevindt zich in de oude binnenstad van Spandau, een historische buitenwijk in het westen van Berlijn. Bekijk de kraampjes op de Gendarmenmarkt voor iets meer centraals voor de klassieke Duitse kerstmarktervaring. Spring door de eeuwen heen op Alexanderplatz, waar een middeleeuwse markt is en een reuzenrad met een fantastisch uitzicht.

Wanneer: 25 november tot 29 december

Wenen, Oostenrijk

Elegant Wenen krijgt een glinsterende make-over als 14 markten opduiken in de stad. Als je op zoek bent naar traditionele kerst, wandel dan over de markt voor het paleis Schönnbrunn en het kerstdorp dat Maria-Theresien-Platz overneemt. Doe mee met de schaatsers op de ijsbaan op Vienna Christmas World in Rathausplatz nadat je alle Oostenrijkse culinaire lekkernijen hebt geproefd die worden verkocht op de advent-pleziermarkt door het Opera House.

Bekijk ook:
Alle pokerhands van Texas Hold 'em op volgorde

Wanneer: datums variëren van 15 november tot 6 januari

Brugge, België

Brugge heeft besloten om deze kerst een andere tint groen te geven – de ijsbaan voor het belfort is vervangen door een milieuvriendelijke kunstmatige in zijn nieuwe drijvende huis aan het Minnewater. Terug op de Markt vind je nog steeds ambachtelijke en eetkraampjes, met meer pop-up bars en kraampjes om de hoek op het Simon Stevinplein.

Wanneer: 22 november tot 5 januari

Kopenhagen, Denemarken

De prachtig overdreven Tivoli-tuinen worden nog aangenamer kitsch wanneer de kerstmarkt het overneemt. Naast het bekijken van de kraampjes met eten en geschenken, kun je ook een werveling maken op de ijsbaan. En als je op 13 december in Kopenhagen bent, kunt je de drijvende parade van Santa Lucia van met licht versierde kajaks op de grachten vangen.

Wanneer: 16 november tot 5 januari

Basel, Zwitserland

Kleiner in schaal maar vol charme, stelt de kerstmarkt van Basel 160 kraampjes op van Münsterplatz tot Barfüsserplatz, waar het assortiment kraampjes je zal verleiden met kleverige raclette en dikke worsten. Als je niet genoeg hebt gegeten, bekijk dan de kraampjes langs de rechteroever van de Rijn bij Claraplatz.

Bekijk ook:
Top 10 artiesten op Spotify

Wanneer: 28 november tot 23 december

Straatsburg, Frankrijk

De oudste en grootste kerstmarkt van Frankrijk verandert deze prachtig mooie stad in iets heel bijzonders. Zodra je je hebt vergapen aan de kerstscène voor de torenhoge kathedraal, blader je door de ongeveer 100 kraampjes op Place Broglie voordat je Elzasser delicatessen proeft op de markt op Place du Marché-aux-Poissons. Straatsburg organiseert ook de OFF Market, een maatschappelijk verantwoorde manier om het seizoen te vieren, met tweedehandsstalletjes en fairtradeproducten.

Wanneer: 22 november tot 30 december

Birmingham, VK

Duitsland komt naar Groot-Brittannië wanneer de kerstmarkt van Frankfurt Victoria Square overneemt. Het is de grootste Duitse markt buiten Duitsland, en de plek om braadworst, glühwein, schnitzel en alle andere soorten wintercomfortvoedsel op te vullen. Net naast de deur is de Christmas Craft Market, met meer dan 80 kraampjes om te bladeren.

Wanneer: 7 november tot 23 december

One Comment

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.