Dit gaan we het komende jaar meemaken 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit gaan we het komende jaar meemaken

Het jaar is begonnen, de eerste week zit erop. Hoe zal 2020 er verder uitzien? Oke, hoe het jaar precies gaat verlopen, dat weten we natuurlijk niet. Maar er zijn al wel wat dingen bekend. Een overzichtje van de verschillende maanden.

Dit kunnen we het komende jaar gaan verwachten:

Januari

Na drie jaar eindeloos discussiëren, protesteren en stemmen gaat het deze maand eindelijk gebeuren:

de Brexit. Op 31 januari gaan de Britten officieel uit de Europese Unie.

Februari

Vooruit, het is geen schokkend nieuws, maar gewoon leuk. Dit jaar is een schrikkeljaar, dat bekent dat we in februari een dagje extra hebben.

April

Op 27 april viert heel Nederland weer Koningsdag. Dit jaar gaan de koning en koningin naar Maastricht. Het thema is ‘Leef Maastricht'.

Mei

Deze maand is er veel te doen.  We beginnen de maand met de Formule 1 race op circuit Zandvoort. Voor het eerst eerst sinds 1985 wordt de race weer in Nederland gehouden.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Verder is het dit jaar precies 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Op 4 en 5 mei worden er uitgebreide herdenkingen georganiseerd.

En daarna is het tijd voor een feestje. Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in ons eigen land. De 65e editie wordt van 12 t/m 16 mei gehouden in Ahoy Rotterdam.

Juni

De aftrap voor een sportzomer. Deze maand begint het EK voetbal (mannen). Ze spelen in diverse stadions in Europa.

Juli

Nog meer sport. De atleten komen in actie op de Olympische Spelen. Deze worden van 24 juli t/m 9 augustus gehouden in Tokyo.

Op 17 juli 2020 vertrekt de rover naar Mars. De robotwagen is in de Verenigde Staten gebouwd door ruimtevaartorganisatie NASA. Op de Marsrover zitten 23 camera's en 2 microfoons, waarmee NASA erachter wil komen of het mogelijk is om op de planeet te kunnen leven.

Augustus

Van 12 t/m 16 augustus vormt Amsterdam het decor voor SAIL Amsterdam. Meer dan honderden schepen varen door de hoofdstad. SAIL Amsterdam wordt 1 keer per 5 jaar gehouden.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Oktober

Van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021 vindt de 35ste editie van de wereldtentoonstelling Expo 2020 plaats. In Dubai presenteert elk land het mooiste wat ze te bieden hebben.

Aan het eind van de maand is de afsluiting van het actiejaar. Op 22 oktober is in Amsterdam de Climate Adaptation Summit. Tijdens deze klimaattop tonen landen, bedrijven en maatschappelijke organisaties welke klimaatoplossingen zij hebben.

November

Op 3 november zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Met deze 59e presidentsverkiezingen zal bekend worden of zittend president Donald Trump nog een tweede termijn blijft.

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.