Deze spelletjes kun je tijdens een online Team meeting doen! 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze spelletjes kun je tijdens een online Team meeting doen!

Een online Team vergadering, een online les van school, een online gesprek, een online, online, online en nog eens online. Je zal ongetwijfeld herkennen dat het soms zo vermoeiend kan zijn om continu te turen naar een scherm. In dit artikel zou je wel eens een oplossing kunnen vinden, want als jij een van deze spelletjes doet in jouw meeting heb je daarna ongetwijfeld weer focus, én je hebt gelachen!

Maak met zijn allen een vorm

Ja dit klinkt ingewikkeld, maar je kan met zijn allen een vorm maken. Kies bijvoorbeeld voor een hart, een vierkant, een rondje of een kruis. Jullie moeten je armen dan zo in het scherm plaatsen dat het weer aansluit bij de volgende. Lachen gegarandeerd! En goed om te weten, bij iedereen zullen de personen op een andere volgorde binnen het scherm weer worden gegeven, je moet dus even één iemand vragen het scherm te delen.

Speel: Wie is het?

Ook leuk voor tussen de lessen of vergadering door! Iedereen kent het bekende spelletje ‘wie is het?’ wel. Één iemand neemt iemand anders uit de vergadering in gedachten. Vervolgens mogen de andere aanwezigen vragen stellen, bijvoorbeeld ‘heeft die persoon blond haar?’. In grote groepen kan dit hartstikke grappig zijn, je ziet dat hersenen gaan kraken. Is de meeting te klein? Neem dan een bekend persoon in gedachten!

Deze spelletjes kun je tijdens een online Team meeting doen! 13

Bekijk ook:
Top 10 meest gedownloade mobiele games in 2020

Vier voeten vijf handen

Heb je echt zin om gek te doen? Kies dan voor dit spel. Je kunt zelf, of iemand anders vragen om aantallen te noemen van lichaamsdelen. Bijvoorbeeld vier voeten en vijf handen. Iedereen in het scherm moet dan zo snel mogelijk vier voeten en vijf handen in beeld brengen. Je moet dus goed opletten of er niet al vijf handen in beeld zijn, want ben jij de zesde, dan ben je af! Je kunt om af te wisselen ook nog voorwerpen opnoemen, zoals ‘drie kaarsen!’.

Laatste letter van het woord

Je kunt iemand uit de groep een categorie laten benoemen, bijvoorbeeld ‘dieren’, of ‘bekende personen’, of ‘eten’. Vervolgens start deze persoon met een woord. Hij roept bijvoorbeeld ‘hond!’, de persoon die naast hem zit in de meeting moet dan een woord in dezelfde categorie opnoemen, wat begint met de laatste letter van het vorige woord. In dit geval dus een d. Je zult ongetwijfeld iedereen fanatiek zien nadenken!

Tot 10 tellen

Een oefening die in het echt al best lastig is, laat staan online! Een echte uitdaging, dit vergt een goede dosis focus. De bedoeling is dat de personen in de meeting tot tien tellen. Nu denk je, wat is daar moeilijk aan? Nou, ze moeten om de beurt een getal opnoemen op chronologische volgorde (dus iemand begint met 1 en de ander volgt met een twee etc.), Én als kers op taart, niemand mag door elkaar heen praten en je mag niet van te voren afspreken wie wanneer een getal gaat noemen. Best lastig!

Bekijk ook:
Verslaafd aan je smartphone? Met deze tips kick je af

Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.