nieuwe maatregelen corona
Saved Read later
Deel dit bericht

Mogelijk nieuwe maatregelen binnen paar dagen

Het aantal coronabesmettingen moet nu echt gaan dalen de komende dagen. Als dit niet gebeurt is de kans groot dat er nieuwe maatregelen nodig zijn, aldus Ernst Kuipers. Kuipers is de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Extra maatregelen coronacrisis

Kuipers wil zelf niet speculeren over extra maatregelen, maar de afgelopen dagen is dat in de media genoeg gedaan. Zo hebben verschillende media het gehad over een avondklok. Landelijk krijgen mensen ook het gevoel dat er een avondklok zal komen omdat verschillende winkels en steden om 22:00 de deur sluiten. Niemand zit te wachten op een totale lockdown, dat is in ieder geval duidelijk.

Statistieken coronabesmettingen

Het is een week geleden dat er extra maatregelen werden aangekondigd, maar toen werden er nog minder dan 3000 positieve tests per dag gemeld. Ondertussen is dat aantal opgelopen naar meer dan 4000 per dag. Afgelopen etmaal was dat cijfers zelfs 4581.

“Hoe hoger het aantal besmettingen elke dag is, hoe drastischer ingrepen nodig zijn om dat weer terug te brengen. Als dit zo blijft, heb je binnen een paar dagen aanvullende maatregelen nodig.” – Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg

Op dit moment liggen er 177 patiënten op de intensive care met coronaklachten. Ook liggen er nog eens 715 op de verpleegafdeling.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Situatie ziekenhuizen

Er is op dit moment nog geen noodsituatie in de ziekenhuizen. Met de 700 patiënten op de verpleegafdelingen wordt ongeveer 7 procent van alle beschikbare bedden in Nederlandse ziekenhuizen bezet. Hoewel dit niet veel lijkt, moet er wel bij vermeld worden dat de reguliere zorg bij de eerste coronagolf veel afgeschaald was. Dat is nu niet het geval. Deze 7% komt dus bovenop de reguliere zorg. Sommige ziekenhuizen moeten op dit moment al behandelingen uitstellen zoals het Maasstad in Rotterdam en het Martini in Groningen. Ook worden er al patiënten naar andere ziekenhuizen verplaatst. In Rotterdam werden er al 110 patiënten naar een ander ziekenhuis gebracht. Veertig hiervan konden nog in de regio Rotterdam terecht, zeventig niet. Gemiddeld ligt een coronapatiënt nog maar 7,5 dag in het ziekenhuis.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.