in

LOLLOL

Hond, kat én muismat op werkplek? Het kan in Japan!

In Japan is het tegenwoordig doodnormaal om je huisdier mee te nemen naar de werkplek. Het zou de productiviteit van de werknemers verhogen, de stress verminderen en de werksfeer ten goede komen. Klinkt allemaal veelbelovend dus. Maar kan zoiets alleen in Japan of denken Nederlandse ondernemer hier stiekem ook al over na?

Poes op de zakelijke muismat

Volgens veel Japanse bedrijven snijdt het mes aan twee kanten als het aankomt op huisdieren op de werkplek. Werknemers zijn relaxter met hun geliefde hond of kat binnen handbereik. Dit voorkomt stress, ziekteverzuim en een heleboel andere narigheid. Maar, ook voor de hond en de kat zijn er voordelen te behalen met deze bedrijfsstructuur. De dieren hoeven namelijk niet meer alleen thuis te blijven tijdens kantooruren. Ze gaan ‘s morgens gewoon gezellig mee naar kantoor.

Een katten krabpaal bij de koffieautomaat

Een mandje onder het bureau, een hangmatje aan de verwarming of een katten krabpaal bij de koffieautomaat. Tijdens de vergadering vergrijpt de hond van Anneke zich meerdere malen aan het been van de stagiaire, terwijl de poes van Klaas-Jan zijn behoefte doet in de aarde van de kantoorplant. Klinkt inderdaad als: alleen mogelijk in Japan. Het kat en muisspelletje kent echter nog meer voordelen als we een medewerker van het bedrijf mogen geloven.

Bekijk ook:
Chimpansee ziet spiegelbeeld

Adopteer een straatkat en laat de verkopen stijgen

Er is één bedrijf in Tokio dat zeer zeker moeite heeft met de verschillen tussen een werkplek en een asiel. Werknemers krijgen daar zelfs € 40,00 extra gestort als ze ervoor kiezen om een straatkat te adopteren. Uiteraard is het dan de bedoeling dat je het diertje meeneemt naar je werk. Dat de formule werkt is al bewezen volgens de directeur van het bedrijf. “Zo wisten we al dat katten geluk brengen, maar ze hebben de verkopen ook nog eens flink laten stijgen”. Win win situatie dus!

Je huisdier meenemen naar je werk

Door het toestaan van honden en katten op de werkplek, krijg je bijna een “dierendag op de basisschool” gevoel. Nou ja, zoals dat er 30 jaar geleden aan toe ging. Toch lijkt dat hier in Nederland nog een redelijke ver van m’n bed show. Alhoewel er altijd uitzonderingen op de regel zijn natuurlijk.

Bekijk ook:
Video: Slang hapt naar gezicht van verzorger

 

Bekijk ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mannen met deze uiterlijke kenmerken gaan vaker vreemd

De tien meest voorkomende fobieën