Dolfijn Zandvoort: Vrouw die op dolfijn ging zitten heeft zichzelf aangegeven bij de lokale politie 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dolfijn Zandvoort: Vrouw die op dolfijn ging zitten heeft zichzelf aangegeven bij de lokale politie

De afgelopen week heeft voornamelijk in het teken gestaan van zon, hitte en voor de meeste mensen natuurlijk het strand. De zomervakantie is tenslotte in volle gang. Grote groepen mensen trokken massaal naar de vele zandstranden die Nederland te bieden heeft. Met temperaturen richting de 40 graden, is een verfrissende duik natuurlijk geen overbodige luxe. Vooral Zandvoort is tijdens deze periode een zeer populaire badplaats om te vertoeven.

Toch keken de meeste strandgasten wat vreemd op, toen een spitssnuit dolfijn zich plotseling bewoog tussen de zwemmers door. Hoewel een groep mensen direct te hulp schoot en het dier terug de zee in probeerde te begeleiden, deed zich een vreemd incident voor. Een vrouw klom op de dolfijn in Zandvoort, en dat heeft voor veel commotie gezorgd.

Video op Dumpert

Het hele incident met de dolfijn in Zandvoort is vastgelegd op video, en vervolgens gedeeld op het populaire platform Dumpert. Inmiddels gaan de beelden het hele land door. De video laat allereerst zien hoe verschillende zwemmers het dier rustig benaderen, en geleidelijk aan terug de zee in duwen. Dat lijkt in eerste instantie te lukken. Wanneer het dier een stukje verder wegzwemt, duikt rechts van het beeld plotseling een vrouw op, die vervolgens op de dolfijn klimt. Hoogstwaarschijnlijk met het doel om een stuk met het dier mee te zwemmen.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Op de achtergrond zijn de verbijsterende en boze reacties van omstanders duidelijk te horen. Na enkele seconden wordt de vrouw door een van de zwemmers van het dier afgeduwd en zwemt deze weer verder de zee in. SOS Dolfijn reageert met afgunst op het hele incident.

Dolfijn in nood

Het is natuurlijk geen alledaags beeld dat een dolfijn opduikt op het strand van Zandvoort. Het is en blijft tenslotte Nederland. Duidelijk is dus dat het dier in nood was en niet op deze plek thuishoorde. SOS Dolfijn laat weten dat dolfijnen normaliter niet zwemmen in de Noordzee.

Wanneer deze dieren in de Noordzee terechtkomen, is dat meestal omdat ze de weg kwijt zijn en in dit gebied niet zelfstandig kunnen navigeren. Omdat de spitssnuit uit Zandvoort niet de eerste dolfijn is die is opgedoken in dit gebied, zijn er inmiddels speciale eenheden aangesteld die hier waakzaam op zijn en direct actie kunnen ondernemen. Zo is de overlevingskans van een dolfijn het grootst.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Gemeld

Op de video van Dumpert is het gezicht van de vrouw duidelijk te herkennen. Het zou dus een kwestie van tijd zijn tot zij zou worden gevonden. Nadat de beelden viral gingen, gaf de politie aan verder onderzoek te willen doen en de vouw bovendien te willen spreken. Van een zoekactie is geen sprake meer.

Inmiddels is bekend gemaakt dat zij zichzelf heeft gemeld bij de lokale politie, op de avond van 13 juli 2022. De politie heeft aangegeven in een statement, dat zij met de vrouw in gesprek zullen gaan. De tijd gaat uitwijzen of de vrouw een straf opgelegd krijgt en welke dat precies gaat zijn.

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.