Dieren uit Oekraïne krijgen hulp
Saved Read later
Deel dit bericht

Achtergebleven dieren in Oekraïne schreeuwen om hulp

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne duurt inmiddels een halfjaar. Een groot deel van de Oekraïense bevolking verlieten massaal hun vaderland – op zoek naar een veilige verblijfplaats. Nederland heeft meer dan 70.000 Oekraïners opgevangen de afgelopen maanden. Zo ook dieren. 

Niet alleen de inwoners zijn het slachtoffer van het gruwelijke geweld van de Russen. Ook voor de achtergebleven huisdieren breekt een moeilijke tijd aan. Zeker nu de wintermaanden steeds dichter bij komen.

Lastige omstandigheden

De afgelopen maanden zijn er veel reddingsacties op touw gezet voor de dieren in Oekraïne. Zo zijn veel inwoners uit de dierentuin ondergebracht in andere landen en werden ook honden aangeboden ter adoptie.

Veel Nederlandse gezinnen besloten een hond of kat te adopteren, en een veilig thuis te geven. De overgebleven dieren hebben het zwaar, maar de verwachtingen zijn dat de leefomstandigheden verslechteren. Naar verwachting zijn het duizenden dieren.

Het voedsel dat er nog is in Oekraïne, begint langzaamaan op de raken. Ook de wintertemperaturen zijn niet mis. In Oekraïne kunnen de temperaturen dalen tot -10 en daarmee wordt de overlevingskans voor dieren steeds kleiner. Ze zijn tenslotte al zeer verzwakt.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Dieren krijgen hulp

Stichting House of Animals erkent de problemen en besluit een reddingsactie op touw te zetten. Vanaf deze week vertrekt de stichting naar Oekraïne, om zoveel mogelijk achterblijvers de helpende hand te bieden.

Medewerkers van de stichting verwachten echter wel enkele obstakels. Het geweld van de Russen is nog niet gestaakt en dat zorgt voor gevaarlijke situaties.

In het land zelf zijn veel inwoners bewust achtergebleven en schoten achtergebleven dieren direct te hulp. House of Animals wil juist deze mensen ondersteunen.

Uiteindelijk wil de stichting er naartoe, dat achtergebleven lotgenoten goede hulp en zorg krijgen. Dit betreft niet alleen voedsel. Ook is het de bedoeling dat de dieren worden behandeld en medicijnen krijgen toegediend – mocht dat nodig zijn.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.