Welke dekkingen zijn mogelijk bij een bedrijfsautoverzekering afsluiten? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Welke dekkingen zijn mogelijk bij een bedrijfsautoverzekering afsluiten?

Wil je een bedrijfsautoverzekering afsluiten, maar twijfel je nog over de dekkingen die je nodig hebt? Er zijn een groot aantal keuzes om rekening mee te houden. Iedere dekking is weer anders en kan jou op een andere manier helpen in het geval van een ongeval of andere onvoorziene omstandigheid. Mede daarom is het aan te raden om jezelf eerst goed te verdiepen in de mogelijkheden. Alleen dan weet je zeker dat je van alle voordelen kunt genieten. Maar welke dekkingen zijn er dan allemaal mogelijk? En hoe zorg je ervoor dat de verzekering volledig bij jouw bedrijfsvoertuig en het bedrijf past? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij. 

De basis van alle verzekeringen

De verzekering begint bij de WA-verzekering. Het is de basis van waaruit je het steeds verder uit kunt breiden. Deze verzekering dekt de schade die je aan anderen en hun eigendommen aanbrengt met jouw voertuig. Mocht je dus een keer een kras aanbrengen op een ander voertuig of in een ongeluk verzeild raken, kan je de aansprakelijkheid rekenen en sta je er niet alleen voor met het betalen van de rekeningen. Je hoeft hiervoor alleen maar de schadeformulieren in te vullen en door te geven aan de verzekeringsmaatschappij, waarna alles is geregeld. De hoge rekeningen van reparaties, vervanging en medisch letsel hoeven jouw bedrijf niet meer in gevaar te brengen en de reputatie van jouw bedrijf blijft ook behouden. Een ongeluk kan iedereen gebeuren, het gaat erom dat je alles oplost. 

Extra uitbreidingen voor jouw basisverzekering

Als ondernemer wil je ook de schade aan jouw eigen voertuig geregeld hebben. De vrachtwagenverzekering Univé kun je daarom uitbreiden door middel van een beperkt casco. Deze gaat een stap verder. De schade aan jouw eigen voertuig door brand, inbraak, diefstal en natuurrampen zijn hiermee bijvoorbeeld ook gedekt. Mocht jouw voertuig schade hebben, kun je het direct regelen en zorg je dat je niet voor hoge kosten staat. Wil je de schade ook gedekt hebben in het geval van een ongeluk, zelfs als je deze zelf veroorzaakt hebt? Dan kies je voor een allriskverzekering. Hiermee voorkom je de extreem hoge kosten die gepaard gaan met reparaties of vervanging van een voertuig. 

Aanvullende dekkingen voor een algehele bescherming

Bij een vrachtwagenverzekering of een andere verzekering voor jouw bedrijfswagen kan je de dekking volledig aan jouw behoeften aanpassen. Jouw bedrijf is uniek en hier kan geen standaardverzekering bij helpen. De aanvullende dekkingen zijn daarom voor iedereen beschikbaar gesteld. Denk bij deze dekkingen aan pechhulp, rechtsbijstand en vervangend vervoer. Zo kom je niet langs de kant van de weg te staan, sta je niet voor hoge kosten en kan een professional jou helpen bij het oplossen van geschillen. Vergeet ook niet om naar een inzittendenverzekering te kijken. Als je regelmatig andere werknemers meeneemt, moeten deze ook beschermd zijn tegen eventuele ongevallen. Je beschermt zowel jezelf als jouw medewerkers en andere weggebruikers in noodsituaties, zonder dat jouw bedrijf het risico loopt op financiële problemen.  

195

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.