Vijf redenen die de populariteit van de Opel Corsa verklaren 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Vijf redenen die de populariteit van de Opel Corsa verklaren

Wist je dat Opel jarenlang het grootste automerk in ons land is geweest? Met name in de jaren 90 wist dit merk record na record te behalen. Dit was destijds te danken aan onder meer de Opel Kadett. Een auto die tegenwoordig tot een legende uitgegroeid is; iets dat in de basis ook voor de Opel Corsa geldt.

Wil je een Opel Corsa kopen op Autotrack.nl? Deze relatief kleine stadsauto van Opel is al geruime tijd erg populair. Onder mannen, onder vrouwen, onder autoliefhebbers en onder mensen die niks om auto’s geven. De reden hiervoor? Er zijn eigenlijk vijf redenen die de populariteit van de Opel Corsa goed verklaren.

Reden 1: veelzijdig in te zetten

De Opel Corsa is qua afmetingen geen echte stadsauto. Hij is bijvoorbeeld een slag groter dan een Fiat 500, Smart of vergelijkbare auto’s. Maar, de Opel Corsa is wel weer een slag kleiner dan bijvoorbeeld de Volkswagen Golf. De Opel Corsa vormt eigenlijk zijn eigen ‘groep’, met daarin ook de Peugeot 208 en Volkswagen Polo.

De afmetingen zorgen er in ieder geval voor dat je de Opel Corsa veelzijdig in kunt zetten. Het is een prima auto voor in de stad, maar ook voor het afleggen van grote afstanden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een betrouwbare auto voor woon-werkverkeer? Dan sluit de Opel Corsa prima op je wensen aan.

Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

Reden 2: zuinig rijden

Met de Opel Corsa kun je erg zuinig rijden. Dit is onder meer aan de compacte afmetingen – en daarmee lage coëfficiëntweerstand – te danken. Maar, Opel heeft het ook nog voor elkaar gekregen om hier zuinige motoren in te lepelen.

Ben je in staat om op een zuinige manier te rijden? Dan geniet je met de Opel Corsa van een extreem zuinige auto. Als je ook maar een klein beetje je best doet, kun je met deze auto 1 op 20 rijden. Daarmee is dit een meer dan prima auto voor in deze dure levensjaren.

Reden 3: in meerdere varianten aangebracht

Door de jaren heen is de Opel Corsa in meerdere varianten uitgebracht. Het eerste model van de Corsa werd bijvoorbeeld al in 1982 op de markt gebracht. Sinds dat moment is dit model alsmaar verder doorontwikkeld. Het meest recente model is 2019 op de markt gebracht. Dat model wordt door Opel zelf als stoer, compact en innovatief omschreven.

Je kunt niet alleen uit meerdere generaties kiezen, maar ook uit meerdere motorvarianten. De huidige Opel Corsa koop je met een benzinemotor, dieselmotor of volledig elektrisch. Ongeacht wat je wensen zijn, kun je dus altijd een geschikte Opel Corsa vinden. Dat is ook te danken aan de vele varianten qua uitvoeringsniveau.

Bekijk ook:
Ontdek de elektrische toppers van 2024: welke auto’s blinken uit?

Reden 4: geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

Wil je een (tweedehands) Opel Corsa kopen op Autotrack.nl? Dan hoef je niet al te diep in de buidel te tasten. Alle modellen van de Corsa zijn namelijk in eerste instantie scherp geprijsd op de markt gezet. Uiteraard hebben deze auto’s afgeschreven, waardoor de tweedehands varianten tegenwoordig voordelig te noemen zijn.

De kwaliteit van de Opel Corsa is eveneens dik in orde. Kies je voor een auto van Opel? Dan ga je voor Duitse degelijkheid. En deze degelijkheid komt bij de Corsa perfect tot zijn recht.

Reden 5: rijkelijk uitgerust

Kies je voor een relatief nieuwe Opel Corsa? Dan ga je voor een auto met kleine afmetingen maar een grootse uitrusting. De moderne Opel Corsa’s zijn van alle mogelijke veiligheidsfeatures voorzien en kennen een rijke basisuitrusting. In zo’n Corsa heb je daarom het idee dat je in een luxere en duurdere auto zit. In werkelijkheid zit je in de compacte, betaalbare en betrouwbare Opel Corsa.

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.