Vier redenen waarom de Volvo XC60 één van de beste gezinsauto’s is 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Vier redenen waarom de Volvo XC60 één van de beste gezinsauto’s is

Ben je zoekende naar een geschikte gezinsauto? In de afgelopen jaren is de focus binnen het aanbod vooral komen te liggen op hogere auto’s. De zogeheten SUV’s staan hoog op de wielen, waardoor je een goed overzicht over de weg hebt. En je geniet in een SUV ook nog eens van de nodige ruimte.

In de afgelopen jaren is er een variatie op de ‘normale’ SUV ontstaan: de crossover SUV. Dit is een carrosserievorm die op een SUV lijkt, maar niet geschikt is voor offroad gebruik. Daar is een SUV juist wél geschikt voor.

Binnen het aanbod van crossover SUV’s valt de Volvo XC60 op Gaspedaal.nl op. Dit model is inmiddels in meerdere generaties aangeboden en is nog steeds erg populair. Volgens sommigen is dit zelfs de ideale gezinsauto. Waarom? Dat heeft met onderstaande 4 redenen te maken.

Reden 1: ideale afmetingen

Een Volvo XC60 is qua afmetingen eigenlijk geen volwaardige SUV. Hij is namelijk net een slag kleiner dan een SUV, waardoor je ‘m bijvoorbeeld makkelijker in kunt parkeren.

Dat deze crossover SUV iets kleiner dan een normale SUV is, blijkt echter niet uit de binnenruimte. Deze auto heeft een onwijs ruime kofferbak. Ook de achterbank is ruim genoeg, waardoor je zelfs met meerdere volwassenen in de XC60 plaats kunt nemen.

Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

Voor elk gezin biedt dit veel mogelijkheden. Elk gezinslid zit op een heerlijke en comfortabele manier in deze auto. En je kunt als gezin alle gewenste spullen meenemen. Mede hierdoor is dit een ideale auto voor je autovakantie(s).

Reden 2: technologische hoogstandjes

Op het gebied van technologische hoogstandjes is Volvo één van de pioniers. Dit merk is voortdurend bezig met innoveren, ontwikkelen, innoveren en nog eens ontwikkelen. Dit blijkt ook uit de hoogstandjes van de Volvo XC60.

Deze hoogstandjes brengen meerdere voordelen met zich mee. Zo ben je met deze auto verzekerd van de ultieme veiligheid. Veel van de technologische hoogstandjes van Volvo hebben namelijk betrekking op de veiligheid. Steekt er plots een voetganger op? De XC60 detecteert dit zelf en remt vervolgens zelf.

Reden 3: geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

Kies je voor een tweedehands Volvo XC60 op Gaspedaal.nl? Dan geniet je van een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Dit komt onder meer doordat Volvo’s onwijs robuuste auto’s zijn. De auto’s zijn uit het juiste hout gesneden, kunnen tegen een stootje en gaan veel kilometers probleemloos mee.

Ondertussen is Volvo geen echt ‘premium’ merk. Qua kwaliteit wel, maar qua prijsstelling niet. Als je voor een tweedehands XC60 kiest, betaal je hier een scherpe prijs voor. Veel scherper dan voor vergelijkbare auto’s van Duitse makelij.

Bekijk ook:
Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Kortom: wil je voor je nieuwe gezinsauto niet al te veel geld uitgeven? Maar, wil je wel jarenlang probleemloos veel kilometers afleggen? Dan lijkt de XC60 één van de betere opties voor je te zijn.

Reden 4: in meerdere varianten te verkrijgen

Bijkomend voordeel is dat de XC60 in meerdere varianten uitgebracht is. En nog steeds uitgebracht wordt. Zo kun je kiezen voor varianten op diesel, op benzine en hybride varianten. Laatstgenoemde varianten sluiten uiteraard geweldig aan op het duurzame mobiliteitsthema.

Wat zijn jouw wensen met betrekking tot je nieuwe gezinsauto? Ongeacht voor welke brandstof je idealiter wilt gaan, kun je voor de XC60 gaan. Daarbij geniet je ook nog van een opvallend zuinige auto. Ondanks de XC60 een vrij grote auto is, kun je hier erg zuinig mee rijden.

Al met al is de Volvo XC60 één van de beste gezinsauto’s. Uiteraard valt er over smaak niet te twisten, maar deze crossover SUV ziet er ook nog eens geweldig uit!

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.