De batterij van een elektrische auto opladen in slechts 6 minuten? Het kan met deze sportauto 12
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

De batterij van een elektrische auto opladen in slechts 6 minuten? Het kan met deze sportauto

Het is een van de grootste ergernissen bij mensen die in het bezit zijn van een elektrische auto: de oplaadtijd. Een Engels bedrijf heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee dit weleens snel verleden tijd kan zijn. Te mooi om waar te zijn voor nu? Ondanks dat de elektrische auto een succes is, zijn er nog een aantal dingen die verbeterd kunnen worden. De oplaadtijd van de batterij bijvoorbeeld is een van de grootste ergernissen. Een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk is al vergevorderd met het ontwerp van een nieuwe batterij.

Razendsnel opladen

Een bedrijf uit Cambridge dat zich richt op snelle laadmogelijkheden, is van plan dit grote probleem aan te pakken. Met de nieuwste technologie genaamd “ ready to deploy” is het mogelijk binnen 6 minuten een accu van een elektrische auto op te laden.

Eigen elektrische auto’s worden gebruikt om te testen, het project is gebaseerd op kleinere batterijpakketten en de laadmogelijkheden hiervan. Voor de technische onder ons: er wordt gewerkt met een 35 kWh batterij die oplaadt met een snelheid van 2500 kilometer per uur.

Om een beeld te geven van de snelheid, is de nieuwe technologie twee keer zo snel als de huidige techniek die wordt gebruikt. Dit is goed nieuws want de laadtijden zijn nog altijd een obstakel voor het echt doorbreken van een elektrische auto.

Bekijk ook:
Ervaar het gemak van draadloze toegang met de Nuki Smart Lock 4.0 Pro

Unieke technologie

Ready to deploy technologie is uniek. Hierdoor is het mogelijk om kleinere en lichtere batterijen in een elektrisch voertuig te plaatsen. Voorheen was dit volgens het bedrijf praktisch onmogelijk, omdat de levensduur van de batterij in het geding kwam.

Wat er nu precies anders aan de batterij is wordt niet echt duidelijk, de innovatie is volgens het bedrijf een mijlpaal. Elektrische auto’s kunnen opgeladen worden binnen 6 minuten is het enige wat wordt gemeld.

Beperkte actieradius

Omdat er niet wordt gezegd hoe de technologie precies werkt, zijn de kosten hiervan ook niet openbaar gemaakt. Maar zoals bij veel nieuwe uitvindingen zit er ook aan deze een “maar”.

Met de test wordt een elektrisch voertuig gebruikt met een actieradius van 250 kilometer. Tegenwoordig wordt dit al ruimschoots overschreden, in 6 minuten zal het opladen van de batterij niet worden gehaald. Wel zal het veel sneller gaan dan nu het geval is met opladen.

Poll Koop jij een elektrische auto als deze sneller oplaadt?

Ja18.2%
Nee54.5%
Misschien27.3%
📊 Bekijk resultaten
1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.