Facebook bespioneert jouw omgeving 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Facebook bespioneert jouw omgeving

Scroll je regelmatig even door je tijdlijn op Facebook? Lees dit artikel dan goed door! Facebook kijkt namelijk met je mee. Niet naar jou, niet naar de berichten. Wel naar wat er om je heen gebeurt. Op de een of andere manier kijkt het bedrijf via de app namelijk mee via de achtercamera van je telefoon.

Weer een misstap van Facebook

Of het nu verwacht gedrag is of een bug. Het maakt in dit geval niet uit. Facebook maakt door middel van deze functie absoluut inbreuk op de privacy van haar gebruikers. De afgelopen jaren ligt Facebook wel vaker onder vuur door de manier van werken van het Amerikaanse bedrijf. Volgens onderzoekers en deskundigen op het gebied van privacy ben je alles behalve veilig wanneer je Facebook gebruikt.

Alleen bekend op iPhone

Voor zover wij op dit moment weten gebeurt dit alleen in de iPhone-app van Facebook. Gebruikers van Android-toestellen lijken op dit moment niet in gevaar te komen. Het probleem werd aan het licht gebracht door Joshua Maddux, een webdesigner. Hij heeft aangegeven dit probleem op meerdere iPhones, voorzien van de laatste iOS-update, te kunnen herproduceren. Hij heeft er zelfs een video van gemaakt en deze op Twitter geplaatst. Wanneer je deze opname bekijkt kun je wel stellen dat deze manier van werken van Facebook echt bizar is.

Facebook reageert geschokt

Guy Rosen, vice president integrity bij Facebook, reageert geschokt op deze bug. Hij reageert op de tweet van Joshua Maddux dat dit waarschijnlijk een bug is. Het team gaat er naar op zoek en zal het proberen op te lossen. Uiteraard is het natuurlijk nog maar de vraag of het écht een bug is, of dat Facebook nog steeds alles wil weten over ons leven.

Bekijk ook:
Virtual reality trends: Drie top VR-brillen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Kan ik voorkomen dat Facebook mijn camera gebruikt?

Ja! Je kunt voorkomen dat Facebook jouw camera gebruikt. In dat geval kan Facebook ook zeker geen beeldmateriaal opnemen of opslaan. We leggen je graag uit hoe je dit in ieder geval voor de toekomst kunt voorkomen.

  1. Ga naar “instellingen” op je iPhone
  2. Scroll naar beneden tot je “Facebook” ziet staan
  3. Schakel “microfoon” en “camera” uit

Staan deze al uit? Dan heb je Facebook waarschijnlijk nooit toestemming gegeven om je camera en microfoon te mogen gebruiken. Heb je ze uitgeschakeld? Dan kan Facebook in de toekomst niet meer de camera en microfoon van jouw iPhone gebruiken, tenzij je dit zelf weer inschakelt.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.