Medewerkers cryptobedrijf hebben 50% winst op hun bitcoin salaris 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Medewerkers cryptobedrijf hebben 50% winst op hun bitcoin salaris

In 2018 bood cryptocurrency broker BTC Direct werknemers de mogelijkheid om hun salaris uitbetaald te krijgen in bitcoin. Het cryptocurrency bedrijf was daarmee de eerste organisatie in Europa die medewerkers deze mogelijkheid gaf. Nu, ruim twee jaar later hebben deze werknemers ruim 50% winst op het bitcoin salaris.

50 procent rendement

Twee jaar geleden hadden medewerkers van BTC Direct de wens om een deel  van hun salaris in bitcoin te ontvangen. De eerste uitbetaling was op 27 juni 2018, toen was één bitcoin nog 5.300 euro waard. Inmiddels is de bitcoin koers iets hoger dan 8.100 euro.

Gemiddeld kozen alle werknemers om 100 euro in bitcoin per maand uit te laten betalen. Vierentwintig salarisrondes verder is er voor 2.400 euro uitbetaald in bitcoin. Dat is 0,43 BTC. Door de koersstijging is dat nu ongeveer 3.600 euro waard.

Mike Hutting, eigenaar van BTC Direct: ‘Vrijwel niemand kan bitcoin op de laagste prijs kopen. In plaats van het laagste punt te timen is een veiligere strategie is om met hetzelfde kleine bedrag op een vast moment bitcoins in te slaan. Op de lange termijn heb je zo geen stress van koersschommelingen. En er is geen verkeerd moment om in te stappen.’

Bekijk ook:
Samsung VS15A6031R1 - Jet 60 Turbo - Steelstofzuiger review

Betaling in natura

Door de Nederlandse belastingdienst wordt salaris in cryptocurrency gezien als loon in natura. Werknemers van BTC Direct bepalen zelf hoe hoog het bedrag is dat zij maandelijks in bitcoin uitgekeerd krijgen. De enige wettelijke eis is dat het verplicht is om in ieder geval het minimumloon in euro’s uit te betalen. De actuele bitcoin koers wordt aangehouden.

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.