Dit was André the Giant 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit was André the Giant

Hij woog 250 kilo, kon met gemak 120 bier opdrinken en liet scheten van drie minuten. Hij was 2.25 lang en liet iedere worstelaar ter wereld sidderen en beven. Deze reus was werkelijk een gigant, een oersterk monster met een zacht karakter. Maar helaas is heeft zijn levensverhaal ook een trieste kant. Hij werd “het achtste wereldwonder” genoemd vanwege zijn omvang. Dit was André the Giant.

Dit was André the Giant 15

Acromegalie

André heeft niet gekozen voor zijn omvang en is ook niet in een pot met toverdrank gevallen toen hij een kind was. Hij leed aan acromegalie: een niet-aangeboren aandoening aan de hypofyse, een kliertje onder de hersenen dat groeihormonen aanmaakt. Het resultaat was dat hij uitgroeide tot een reus met een gigantisch lichaam. Zijn omvang gaf hem roem en geld, maar ook een vroegtijdige dood.

Een worstellegende

André the Giant (echte naam André Roussimoff) werd in 1946 geboren in Parijs. Door zijn aandoening groeide hij uit tot een reus van 2.25, waardoor hij door de WWF (World Wrestling Federation) werd opgemerkt. Hij werd de dominantste worstelaar aller tijden en bleef 15 jaar lang ongeslagen, totdat Hulk Hogan hem vloerde. Ook buiten de ring was deze gigant een fenomeen. Hij speelde in verschillende films en reisde de hele wereld rond.

Een scheet van drie minuten

André was zo groot, dat hij in het vliegtuig niet in het toilet paste. Hij moest noodgedwongen in een emmer plassen. Ook in de kroeg was het een reus die iedereen makkelijk onder de tafel zoop. Hij dronk ooit 120 biertjes achter elkaar, en liep daarna zonder blikken of blozen de pub uit. Op een filmset liet hij ooit een scheet van drie minuten. De mensen om hem heen waren daar zo van onder de indruk dat ze vroegen of het wel goed met hem ging.

Zachtaardige goedzak

Dit was André the Giant 16

Ondanks zijn indrukwekkende verschijning stond André bekend als een zachtaardige goedzak die het met iedereen kon vinden. Hij stond altijd klaar voor zijn fans, die veelal hun handen met de zijne wilden vergelijken als ze met hem op de foto gingen. Ook de tegenspelers in zijn films en in de ring hadden veel respect voor hem. Hij kreeg dan ook een plekje in The Hall of Fame. Hij geniet nog steeds de reputatie als de meest dominante worstelaar aller tijden.

De dood van een reus

André had veel te lijden onder zijn aandoening. Hij had veel last van ernstige rug en knieproblemen. In de nacht van 26 januari 1993 stierf hij in zijn slaap aan congestief hartfalen. Hij sliep toen in een hotel in Parijs om de begrafenis van zijn vader bij te wonen. Na zijn dood werd André gecremeerd en uitgestrooid op zijn ranch in Ellerbe, North Carolina. 

https://www.youtube.com/watch?v=vLA4l36YGqM

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.