Bezoek aan stripclub levert gepeperde rekening op 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Bezoek aan stripclub levert gepeperde rekening op

Voor een klant van stripclub SophistiCats is een avondje uit in alle opzichten met een kater geëindigd. De man werd na een dolle avond wakker met knallende koppijn en een rekening van 58.000 euro. Voor de politie aanleiding om te onderzoeken of er geen sprake is geweest van oplichting.

Even afrekenen

Het bijzondere aan het verhaal is dat de betrokken man zich helemaal niet kan herinneren dat hij naar de stripclub is geweest. Zijn creditcard liet er echter geen twijfel over bestaan: Er was meer dan 58.000 euro op afgeschreven. Dat er in de laatste minuten voor zijn vertrek nog even 30.000 euro was afgeschreven was op zijn minst opvallend en reden voor nader onderzoek.

Volledig ontoerekeningsvatbaar

De man in kwestie verklaarde dat hij zich niet kon herinneren dat hij akkoord was gegaan met de betalingen. Volgens eigen zeggen was hij in de betreffende nacht rond 02:15 uur in de SophistiCats in Soho geweest, maar dat hij daarna naar de andere vestiging in Eversholt Street is gebracht staat hem niet meer bij. Volgens camerabeelden van 27 februari 2019, die door de politie zijn bekeken, was de man volledig van het padje af en niet meer toerekeningsvatbaar. Hij autoriseerde betalingen terwijl hij danseressen in de VIP-ruimte aan het toejuichen was.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Agressieve verkooptechnieken

Volgens de politie wijzen de daden op “agressieve verkooptechnieken met een slachtoffer dat zich daar niet van bewust was en hij niet eens meer wist dat hij daar geweest was”. Overigens kon de rekening zo hoog oplopen omdat er meerdere flessen champagne van 1000 euro doorheen gingen.

Naar de rechter

Inmiddels hebben er zich meer slachtoffers van de stripclub gemeld. Twee mannen betaalden zo een rekening van meer dan 10.000 euro, in vergelijking met het verhaal hierboven nog een schijntje. Ook andere vermeende slachtoffers klaagden over de agressieve verkooptechnieken, waardoor de klanten in de war raakten. De club dreigt binnenkort naar aanleiding van alle klachten binnenkort zijn licentie te verliezen. Komende week wordt er door de rechtbank een uitspraak gedaan. Hoewel SophistiCats bekend is met de beschuldigingen heeft men aangegeven pas later, mogelijk na de uitspraak van de rechter, een reactie te geven. De club dreigt binnenkort naar aanleiding van alle klachten binnenkort zijn licentie te verliezen. Komende week wordt er door de rechtbank een uitspraak gedaan. Hoewel SophistiCats bekend is met de beschuldigingen heeft men aangegeven pas later, mogelijk na de uitspraak van de rechter, een reactie te geven.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.