Anti-Drugsbrigade ziet 100.000 amfetaminepillen over het hoofd 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Anti-Drugsbrigade ziet 100.000 amfetaminepillen over het hoofd

In Thailand zijn anti-drugsautoriteiten behoorlijk in verlegenheid gebracht toen bleek dat een door hun in beslag genomen auto, die vervolgens openbaar was geveild, nog een verrassing in petto had. Er bleken namelijk nog wat amfetaminepillen in de auto te zijn achtergebleven; 100.000 stuks om precies te zijn.

In beslag genomen

De auto, een Honda CR-V, was eerder tijdens een drugsonderzoek in beslag genomen. Daarbij werd drugs aangetroffen op de achterbank van de wagen, maar werd er blijkbaar niet verder gezocht. Achter de bumper van de auto bleek echter nog een lading pillen te zijn verborgen.

Bij toeval ontdekt

De hoeveelheid amfetaminepillen werd bij toeval ontdekt door een monteur, die op verzoek van de koper, die de auto voor 586.000 Thaise bath (zo’n 17.500 euro) op de kop had getikt, een aantal veranderingen aan de auto moest aanbrengen. De koper en monteur meldden hun vondst bij de autoriteiten, die met het schaamrood op de kaken hun excuses aanboden.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

Streng anti-drugsbeleid

Thailand kent een zeer streng antidrugsbeleid. Overtreders van de strenge Thaise drugswetgeving riskeren daardoor jarenlange tot levenslange gevangenisstraffen. De Thaise anti-drugsautoriteit moest door dit voorval flink door het stof en heeft inmiddels aangegeven dat in de toekomst “meer grondige zoekacties zullen worden uitgevoerd”.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.