Wat weet Facebook nog meer over jou? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat weet Facebook nog meer over jou?

Eerder deze week schreven we er ook al over. Techgiganten als Google en Facebook weten eigenlijk alles van ons. Vaak zelfs meer dan dat we weten over onszelf of dat onze partners over ons weten. Eigenlijk gewoon bizar.

Activiteit buiten Facebook

Want Facebook is meer dan gezellig met je vrienden zijn. Elkaars posts liken en tijdlijnen schrijven zijn dingen die je bij de dienst zelf kunt doen. Maar op de achtergrond gebeurd er nog zoveel meer. Zo analyseert Facebook je browse-ervaring door middel van tracking in tal van websites. Maar gelukkig kun je inmiddels zelf precies zien wat voor informatie Facebook verzamelt heeft van jou bij andere partijen.

Voorkomen dat Facebook je blijft volgen

Je kunt de informatie die Facebook heeft opgeslagen relatief gemakkelijk terugvinden op je account.  De stappen die je hiervoor moet nemen zijn als volgt:

  • Ga naar de website van Facebook en log in met je account
  • Ga rechtsboven in naar het pijltje en kies voor instellingen
  • Klik op “Je Facebook-gegevens” en kies vervolgens voor “Activiteit buiten Facebook”.
Bekijk ook:
Deze wachtwoorden moet je nooit gebruiken

Daarnaast kun je op deze pagina ook de instellingen over het delen van gegevens aanpassen. Ideaal dus wanneer je niet meer wilt dat Facebook je volgt via de zogeheten Facebook-pixels en de Facebook-logins bij applicaties.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *