Dit zijn de smartphone trends van 2023 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de smartphone trends van 2023

Is voor jou de tijd aangebroken om een nieuwe smartphone uit te kiezen? Maak je borst dan maar nat. Het aanbod van smartphones is namelijk ongekend divers. Je hebt de keuze uit veel modellen, veel merken, veel afmetingen en veel soorten smartphones.

Samsung heeft hier in 2022 bijvoorbeeld een schepje bovenop gedaan. Dit merk kwam namelijk in 2022 met een opvouwbare telefoon op de proppen. Deze technologie was tot 10 jaar geleden onmogelijk om te bedenken, maar is door Samsung echt tot uiting gebracht.

Dit is slechts één van de vele voorbeelden van ontwikkelingen in de afgelopen jaren. Ook al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het vrij lastig is om tot de beste koop te komen. Om dit zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken, ga je in ieder geval naar Telefoon.nl. Op deze website vind je makkelijk de beste telefoon, eventueel inclusief abonnement. Ook is het via deze website mogelijk om het beste Sim Only abonnement uit te kiezen.

Wil je graag een nieuwe telefoon uitkiezen? Dan kan het geen kwaad om naar de telefoon trends van 2023 te kijken. De belangrijkste trends vind je hieronder in het kort.

Betere camera’s

Alle moderne smartphones beschikken over een geweldige camera. Hierbij valt des te meer op dat de camera’s alsmaar beter worden. Dit blijkt onder meer uit de Samsung Galaxy 2023 die in 2023 op de markt komt. Deze smartphone is, volgens de geruchten, voorzien van een 200 megapixel camera. Dit is subliem en uniek te noemen.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de camera’s alsmaar beter worden. Hecht je zelf veel waarde aan de camera van je smartphone? Dan is dit uiteraard een trend waar je maar al te blij van wordt.

Duurzaamheid

Ook smartphone merken moeten flinke stappen maken op het gebied van duurzaamheid. Dit doen de merken onder meer door kritisch naar hun verpakkingen te kijken. Daarnaast kiezen veel merken ervoor om hun smartphones zonder accessoires te leveren.

Zo levert Apple standaard geen oplader meer mee. De reden hiervoor is logisch: veel mensen die een Apple kopen, hadden hiervoor al een Apple. En de kans dat zij nog een Apple oplader hebben, is hierbij vrij groot. Om de productie van deze opladers te beperken, kiest Apple ervoor om de opladers niet meer standaard mee te leveren.

Dit zijn de smartphone trends van 2023 14

5G netwerk

Sluit je momenteel een telefoonabonnement bij één van de grootste providers af? Dan geniet je van toegang tot het 5G netwerk. Dit betekent dat je van razendsnel en stabiel internet verzekerd bent.

Kies je voor een telefoonabonnement bij één van de kleinere providers? Dan kun je nog geen gebruik van het 5G netwerk maken. Althans; dat is aan het begin van 2023 het geval. Het is de verwachting dat dit in de loop van dit kalenderjaar aangepast wordt. Hopelijk is het aan het einde van 2023 ‘normaal’ om gebruik te maken van het 5G netwerk!

Grotere beeldschermen

Heb je wellicht al de huidige smartphones bekeken? Dan zijn de beeldschermen je sowieso opgevallen. In de afgelopen jaren zijn de beeldschermen namelijk alleen maar groter uitgevoerd. Het is de verwachting dat deze trend ook in 2023 aanhoudt.

De reden hiervoor is terug te vinden in het huidige gebruik. Veel mensen kunnen niet meer zonder hun smartphone en doen het liefste alles via hun smartphone. Om dat mogelijk te maken, is een groter scherm simpelweg onmisbaar.

Bij de telefoons vergelijken is dit een belangrijk aandachtspunt. Wil je een smartphone met ultragroot scherm? Of geef je de voorkeur aan een variant met een kleiner beeldscherm?

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.