in

Weg met die stress! Hoe mailen een stuk fijner wordt

Vorige maand was ik er helemaal klaar mee. Voor mijn werk moet ik veel met klanten mailen, maar ik was overal tegelijk bezig, en elk mailsysteem had weer zijn eigen gebruiksaanwijzingen. Dit moest makkelijker kunnen. Toen ben ik op zoek gegaan naar één mailsysteem voor al mijn mails. One mail to rule them all zeg maar zoals Tolkien zou zeggen. Dat heb ik toen ook gevonden!

Mailbird

Al gauw kwam ik op de website van Mailbird en heb ik besloten hun een kans te geven. Na elke keer heen en weer klikken en bij elke mail weer nieuw gebruiksaanwijzingen hebben was ik het wel zat. Mailbird beloofde mij een verenigde inbox. Vanuit hier kun je al je mails en contacten vanuit verschillende accounts op één plek beheren. Ideaal!

De aanpasbare lay-out vond ik erg fijn. In plaats van een saaie mailbox werd het echt mijn mailbox waar ik met plezier naartoe ging. Vaak wordt mailen gezien als iets wat veel stress oplevert. Het is iets wat moet, en veel mensen spenderen er daarom ook teveel tijd aan. Ik merkte al gauw dat door het combineren van mijn mailboxen, ik veel sneller klaar was met alles afhandelen.

Gecombineerde mailbox

Niet alleen de mailboxen waren samengevoegd. Ik had ook toegang tot geïntegreerde apps zoals Facebook, Twitter, Whatsapp, LinkedIn en nog veel meer. Zo kon ik dus ook gelijk de social media beheren naast mijn mails. Dit bespaarde mij echt enorm veel tijd.

Maar daar hield het niet bij op. Ik kon ook shortcuts toewijzen voor het archiveren, opstellen, beantwoorden en doorsturen van e-mails. Nou, je raad het al, dat bespaarde me ook weer tijd. Ik zag echt alleen maar voordelen aan het programma. Had ik dan nu eindelijk het programma gevonden waar ik al die tijd naar op zoek was?

Handig voor de chaoten

Nu ben ik een vrij chaotisch mens, dus Mailbird moest deze test natuurlijk wel doorstaan. En ja hoor, na de eerste twee weken was ik alweer een document kwijt. Het was een belangrijke mail met documenten die ik nodig had voor een presentatie. Gelukkig heeft Mailbird de test doorstaan, ik kon namelijk zoeken op bijlagen. Het schijnt dat je dit zelfs tot een jaar terug kunt doen!

Ook is overzicht houden voor mij een uitdaging, hier ben ik nooit goed in geweest. Het is daarom wel fijn dat Mailbird mij een snooze optie geeft. Hiermee kan ik als het ware een soort wekker op een mail zetten zodat ik er later aan herinnerd wordt. Op die manier kan ik mij focussen op de mailtjes die op dit moment belangrijk zijn en haal ik niet alles door elkaar heen. Ik kan rustig de ene helft van mijn mails afmaken voordat ik aan de andere helft begin. Dat geeft rust in mijn hoofd en maakt het mailen tien keer leuker.

Mailbird is altijd bezig met verbeteringen, en ik twijfel er dan ook geen seconde aan dat er nog meer updates komen waardoor mailen een stuk rustiger wordt. Ik weet in ieder geval dat dit mijn nieuwe standaard mailprogramma wordt en dat ik niet meer door drie verschillende inboxen tegelijk hoef te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.