Nederlandse ondernemers kiezen steeds vaker voor factoring sinds coronacrisis 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederlandse ondernemers kiezen steeds vaker voor factoring sinds coronacrisis

Als je je facturen snel liquide wilt maken kan factoring hier zeker een uitkomst in bieden. Factoring is vooral een mooie oplossing als je niet wilt wachten op betalingstermijnen en snel zekerheid wilt hebben. Zekerheid en binnen 24 uur je geld ontvangen. Met name de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat ondernemers steeds vaker voor factoring kiezen. Op deze manier kun je zoveel mogelijk de negatieve effecten van de coronacrisis minimaliseren op de cashflow.

Kort gezegd is factoring het naar voren halen van je betaling, oftewel het voorfinancieren van facturen. Je dient je factuur in bij het factoringbedrijf en zij maken het bedrag binnen 24 uur over naar je rekening. Uiteraard vindt dit plaats na goedkeuring van de aanvraag. Het factoringbedrijf brengt wel kosten in rekening voor deze dienstverlening. Gemiddeld varieert dit tussen de 1,5% en 5% van de factuur. Een andere benaming voor de kosten wordt ook wel factorfee genoemd. Het percentage dat op basis van je factuur wordt berekend.

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

In lastige tijden, zoals nu met de coronacrisis, wijken steeds meer ondernemers uit naar factoring. Waarom? Omdat factoring uitzicht en zekerheid biedt. Je voorkomt in de eerste plaats een vertraagde betaling. Voor jouw debiteuren kan het hedendaags ook lastiger zijn om facturen tijdig te betalen. Daarnaast kunnen debiteuren ook failliet gaan. Gelukkig neemt het factoringbedrijf het faillissementsrisico en debiteurenbeheer van je over. Zo hoef je je niet langer zorgen te maken over je factuur, dit wordt allemaal afgehandeld door het factoringbedrijf.

‘’Je koopt in principe een stukje zekerheid door je factuur uit te besteden aan een factoringbedrijf’, aldus Werner de Nies van Freelance Factoring. ‘Veel zelfstandig ondernemers doen dit, zodat ze niet langer zorgen hebben over de betaling van hun gewerkte uren. De vaste lasten dienen namelijk ook gewoon betaald te worden’, voegt Werner toe. Een ander bijkomend voordeel is dat het factoringbedrijf ook fungeert als woordvoerder tijdens lastige gesprekken aangaande betalingen. Via deze weg beschikt een externe professionele partij over de kennis en expertise om dit op te lossen.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.