Krappe arbeidsmarkt maakt executive search belangrijker 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Krappe arbeidsmarkt maakt executive search belangrijker

U bent als ondernemer vast niet de enige die tegen dit probleem aanloopt. U hoort het immers ook van concurrenten, afnemers en toeleveranciers. U leest het elke dag in kranten en gespecialiseerde magazines. De arbeidsmarkt is krap en veel ondernemingen hebben de grootste moeite om gespecialiseerd, ervaren en gekwalificeerd personeel te vinden. Dit kan de voortgang van uw onderneming ernstig bedreigen. De kans is ook groot dat uw huidige medewerkers werkzaamheden moeten verrichten die eigenlijk bij een nieuwe kracht horen. Dat zet uw medewerkers in het slechtste geval onder een continue piekbelasting. En continue piekbelasting staat bekend als een van de belangrijkste voorspellers voor langdurige arbeidsuitval. Dan is het belangrijk dat u op zoek gaat naar goed personeel. Bij een krappen arbeidsmarkt is executive search onontbeerlijk.

Hoe pakt u executive search zelf aan?

U heeft een goede afdeling HR met ervaren recruiters. U weet welke mensen u nodig heeft en u heeft een beeld hoe u ze moet bereiken. De tijden dat een simpele personeelsadvertentie in de krant aanleiding gaf tot honderden sollicitatiebrieven liggen voorgoed achter ons en zullen waarschijnlijk ook nooit meer terugkomen. Als het aankomt op executive search is de situatie gewoon zorgelijk: te veel bedrijven vissen in dezelfde vijver naar dezelfde mensen. Misschien bent u in het verleden succesvol geweest in het aantrekken van de juiste medewerkers, ook in andere periodes van krapte op de arbeidsmarkt. Nu loopt u echter tegen de grenzen van uw mogelijkheden aan. Uw recruiters doen hun uiterste best, maar de echte resultaten blijven uit.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

Kan executive search meerwaarde bieden?

Hoe goed uw afdeling HR ook is, door de aard van hun werk blijven het meer generalisten dan specialisten. Voor veel functies is dit voldoende, maar als uw bedrijf behoefte heeft aan het invullen van sterk gespecialiseerde functies, komt u gewoonweg een specialist op het gebied van executive search tekort. Het kan voor u dan erg voordelig zijn om een gespecialiseerd bureau in executive search in te schakelen. Een dergelijk bureau heeft niet alleen specialisten op uw vakgebied in dienst, maar onderhoudt ook persoonlijke contacten met de mensen die u zoekt. De kans is groot dat ze de kandidaten die u wilt vinden gewoon persoonlijk kennen. Een bureau in executive search kan in zijn netwerk veel gerichter zoeken dan uw mensen vanaf uw HR-afdeling. Uiteraard is hun dienstverlening niet gratis, maar als executive search veel sneller een passende kandidaat oplevert, betaalt het zich uiteindelijk snel terug.

Hoe kan executive search u helpen?

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Een goed bureau in executive search zal uw organisatie goed willen leren kennen, zodat ze ook écht een match kunnen maken. Dat betekent dat uw recruiter intensief contact zal houden met de accountspecialist die uw bedrijf in de portefeuille zal nemen. Om een goede match te maken, kijkt een executive search bureau niet alleen naar functie-eisen en functie-inhoud, maar ook naar cruciale zaken als bedrijfscultuur. U kunt uiteraard ook zelf blijven zoeken, maar met een tweesporenbeleid is de kans het grootst dat u uw concurrenten op de arbeidsmarkt te snel af bent.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.