Wat zijn de voordelen van E-fulfilment voor een webshop? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de voordelen van E-fulfilment voor een webshop?

Ondernemers met een eigen webshop zullen vast wel eens hebben gehoord van de term E-fulfilment, maar wat is dit nou precies? In dit artikel leggen we het begrip voor je uit en gaan we in op de voordelen van e-fulfilment voor een webshop!

Wat is E-fulfilment?

De term E-fulfilment klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar eigenlijk is het vrij simpel. Fulfilment beslaat namelijk het gehele logistieke proces van het afhandelen van orders, denk hierbij aan het opslaan en verzenden van pakketten en alles wat hierbij komt kijken. Bij E-fulfilment wordt het logistieke proces van een webshop uitbesteed aan een fulfilment bedrijf, zodat de ondernemers van de webshop dit zelf niet meer hoeven doen.

Wat zijn de voordelen van E-fulfilment voor een webshop?

Bij E-fulfilment wordt dus een deel van het logistieke werk van een webshop uitbesteed, maar wat zijn hier de voordelen van? Eigenaren van een webshop gaan om de volgende redenen vaak in zee met een fulfilment bedrijf:

Door fulfilment uit te besteden maak je tijd vrij

Iemand die pas een nieuw bedrijf of een webshop is begonnen moet vaak bijna alles zelf alleen doen. Wanneer het bedrijf groter wordt, is dat echter niet meer mogelijk en dan moeten er dus keuzes gemaakt worden. Door het logistieke proces uit te besteden komt er weer tijd vrij voor andere aspecten van het werk. Zo kan je bijvoorbeeld meer de focus leggen op de productontwikkeling, de sales of de marketing.

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

Door fulfilment kan je verder groeien

Doordat je zelf meer tijd hebt voor andere zaken – bijvoorbeeld dus de sales of marketing – heb je ook de kans om het bedrijf verder te laten groeien. Deze tijd kan je namelijk nuttig investeren en daardoor zou je bedrijf zo maar eens extra winstgevend kunnen worden. Het gezegde is immers niet voor niets; tijd is geld.

Snelle levertijd

De consument van deze tijd wil zijn of haar pakketjes zo snel mogelijk binnen hebben; het liefste binnen een dag. Voor een bedrijf kan dat nog best lastig zijn, maar voor een fulfilment bedrijf is dat doorgaans geen probleem. Met het uitbesteden van fulfilment kan je de klanten dus beter en sneller van dienst zijn, want deze zijn vaak zelfs in staat om ook zeer late bestellingen de volgende dag nog bij de consument te laten bezorgen. Dat levert weer blije klanten op, en die keren weer sneller terug bij je webshop.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Klantenservice

Fulfilment bedrijven leveren vaak ook een klantenservice, en dat is iets wat je deze dagen ook niet meer kan missen als webshop. Het zelf organiseren van een goede klantenservice is heel wat werk, dus het is wel zo fijn als je ook dit kan uitbesteden.

Overzichtelijke kosten

Bij het logistieke proces maak je sowieso kosten, of je dit nou uitbesteed of niet. Nog een voordeel van het uitbesteden is dat de kosten een stuk overzichtelijker worden. Bij het uitbesteden krijg je namelijk gewoon een rekening voor alle kosten, en dan hoef je zelf dus niet meer allemaal zelf uit te zoeken. Zo weet je precies wat je hiervoor moet betalen, en deze kennis kan je weer gebruiken bij het maken van andere financiële beslissingen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.