Je eigen evenement organiseren? Hier moet je rekening mee houden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Je eigen evenement organiseren? Hier moet je rekening mee houden

Lange tijd was het niet mogelijk om evenementen te organiseren. De oorzaak hiervan was duidelijk; corona. Nu corona nagenoeg verdwenen lijkt te zijn uit de maatschappij, heb je weer alle mogelijkheden om een evenement te organiseren. Is dat ook precies wat je wilt gaan doen? Dan is het belangrijk om met belangrijke punten rekening te houden.

Vergunning aanvragen

Ga je een groot evenement organiseren? Of ga je een specifiek evenement organiseren? In veel gevallen heb je voor het evenement een speciale vergunning nodig. Doe hiervoor tijdig navraag bij je gemeente. En zet tijdig alles in gang om de vergunning daadwerkelijk aan te vragen. De ervaring leert dat de meest gemeentes hier de nodige tijd voor nodig hebben.

Locatie

Als je een vergunning aan gaat vragen, moet je uiteraard wel weten wáár je het evenement gaat houden. Het is daarom belangrijk om tijdig op zoek te gaan naar een geschikte locatie. Een locatie die aan je wensen voldoet, die groot genoeg is en die aansluit op het soort evenement. Een housefeest organiseer je bijvoorbeeld niet zo snel op een industrieterrein. Nee, dit doe je eerder in een grote grasweide.

Tickets

Verder moet je nadenken over het verkopen van de tickets. Hoeveel tickets ga je te koop aanbieden? Wat vraag je per ticket? En op welke manier ga je de tickets verkopen? Eén van de beste manieren is om een online kaartverkoopsysteem te gebruiken.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Met een online kaartverkoopsysteem geniet je van het nodige gemak. Zo’n systeem werkt grotendeels automatisch en neemt daardoor veel werk voor je uit handen. Ook is het prettig dat zo’n systeem in de basis foutloos is; je hoeft dus niet bang te zijn dat er dubbele tickets uitgegeven worden.

Online tickets verkopen is voor je bezoekers uiteraard ook erg makkelijk. Vanaf hun smartphone, tablet of pc kunnen zij de tickets snel bestellen. Doordat je dit online doet, zijn je bezoekers ook in staat om direct af te rekenen met iDeal. Dit verlaagt absoluut de drempel om tickets voor een evenement te kopen.

Logistiek

De locatie die je uitgekozen hebt, moet aan meerdere eisen voldoen. Eén van de eisen is bijvoorbeeld dat de locatie makkelijk en goed te bereiken moet zijn. Toch valt er op dit gebied bij veel evenementen nog een hoop winst te behalen. Ga daarom goed en kritisch na op welke manier je de logistiek kunt regelen.

Leveranciers

Voor een evenement heb je uiteraard leveranciers nodig. Denk maar aan de leverancier van het online kaartverkoopsysteem, maar ook aan leveranciers voor bijvoorbeeld eten en drinken. Ook hierbij is het advies weer om tijdig met deze leveranciers in contact te komen. Mocht je hier te laat mee zijn, is de kans groot dat je achter het net vist. De leveranciers hebben immers ook drukke agenda’s.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Marketing

Wat is de reden dat je een evenement organiseert? Dit doe je waarschijnlijk omdat je het leuk vindt, maar waarschijnlijk ook om geld te verdienen. Om geld te kunnen verdienen, moet je uiteraard zoveel mogelijk bezoekers op je evenement hebben. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je serieus met marketing aan de slag gaan.

Je doet er verstandig aan om dit aan een specialist uit te besteden. Een specialist weet precies op welke manier marketing het beste gevoerd kan worden. En welke marketing kanalen voor jouw evenement het beste gebruikt kunnen worden.

Budget

Om alle bovenstaande punten goed te regelen, heb je uiteraard een flink budget nodig. Hoe kom je aan dit budget? Mogelijk kun je een lening afsluiten bij een kredietverstrekker. Veel succes met het organiseren van je evenement!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.