Op deze manier hou je de hitte buiten je woning 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Op deze manier hou je de hitte buiten je woning

Op sommige dagen tikt de thermometer in ons land 30 graden aan. Of zelfs meer dan 30 graden. Dit zijn temperaturen waar we decennialang niet mee te maken hebben gehad. Door de opwarming van de aarde gaan we hier in de toekomst juist vaker en vaker mee te maken krijgen.

Eén van de gevolgen van deze hitte is dat het in huizen erg warm wordt. Dit is het gevolg van de goede isolatie van de meeste huizen in ons land. Door de goede isolatie blijft de hitte in huis hangen, waardoor het zomers op sommige dagen niet uit te houden is. Met onderstaande tips kun je de hitte buiten je woning houden.

Hang goede zonwering screens op

Eén van de beste tips is om goede zonwering screens op te hangen. Met deze screens geniet je van meerdere voordelen:

  • Het zonlicht kan niet door deze screens heen. Dit betekent concreet dat de hitte van het zonlicht zich niet tot in je woning kan banen. Met deze screens hou je de temperatuur in je woning dan ook een stuk aangenamer.
  • De screens maken je woning een stuk aangenamer. Zo hoef je niet bang te zijn voor het verblinde licht van de felle zon. Met name als je huis ietwat onhandig ten opzichte van de zon staat, komt dit voordeel maar al te goed van pas.
Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Installeer een airco in je woning

Iets waar meer en meer huishoudens voor kiezen, is een airco in de woning. Met een airco breng je de luchttemperatuur in huis flink omlaag, waardoor het een stuk beter vertoeven is. Wel moet je met een forse investering rekening houden.

Voor een goede airco betaal je al snel een paar duizend euro. Deze forse investering heeft niet alleen betrekking op de airco, maar ook op de installatie. De airco moet immers opgehangen worden en er moeten afvoerkanalen gecreëerd worden. Dit allen gaat eveneens met een forse investering gepaard.

Houd deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten

Tijdens de warme dagen is het advies om deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten te houden. Hiermee voorkom je dat de warme lucht zich snel naar binnen kan dringen.

Daalt ’s avonds de temperatuur? Of zie je op het weerbericht dat het ’s ochtends vroeg koud(er) is? Dan is het advies om juist op die omenten de deuren en ramen te openen. Je woning kan nu lekker doorluchten en er komt relatief koude lucht je woning binnen.

Bekijk ook:
Vloerrobots: De slimme manier voor moeiteloos onderhoud

Om de aanwezigheid van muggen te voorkomen, is het advies om horren te plaatsen.

Doe het zonnescherm omlaag

Op de dagen dat het erg warm is, is het advies om het zonnescherm omlaag te doen. Het zonnescherm op maat voorkomt – door de vorm – dat er veel hitte op de ramen van je woning terechtkomt. Daarmee voorkom je ook dat er hitte je woning binnenkomt.

Bijkomende tip: sluit de gordijnen of andere vitrage. Door ook dit te sluiten, geef je de warmte nog minder mogelijkheden om zich je woning in te dringen.

Tip: houd wel goed het weerbericht in de gaten. Doordat het klimaat in ons land aan het veranderen is, krijgen we vaker en vaker met extreme regenbuien te maken. Tijdens zo’n regenbui wil je uiteraard niet dat je zonnescherm nog uit is. Houd daarom het weerbericht goed in de gaten en doe het zonnescherm tijdig weer omhoog.

Bonustip: zorg voor verkoeling

Tot slot is het advies om voor verkoeling te zorgen. Leg lekkere ijsjes in je tuin of zet op een opzetzwembad in je tuin op.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.