De vijf beste tips voor het verkopen van je huidige auto 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De vijf beste tips voor het verkopen van je huidige auto

Heb je een andere auto gekocht of heb je geen auto meer nodig? Dit is het perfecte moment om je huidige auto te verkopen. De occasionmarkt ligt namelijk op zijn gat; er zijn weinig occasions die te koop komen, terwijl de vraag naar occasions heel groot is. Dát betekent dat de gemiddelde prijzen in de afgelopen maanden flink gestegen zijn.

Door nu je auto te verkopen, ontvang je een vrij hoog bedrag. Een bedrag dat je bijvoorbeeld 1 of 2 jaar terug niet voor je auto had gekregen. Voldoende reden dus om je auto zo snel mogelijk te verkopen. Maar, hoe doe je dat? Met de onderstaande vijf tips verkoop je snel je huidige auto.

Verkoop je auto online

Eén van de beste mogelijkheden is om je auto verkopen online. Via bijvoorbeeld een online platform kun je binnen mum van tijd je auto online verkopen. Je kunt hierbij ook nog eens uit meerdere online platformen kiezen:

  • Online handelsplaats. Je kunt uit één van de online handelsplaatsen kiezen. Op deze handelsplaatsen kun je je auto te koop aanbieden, maar daar moet je wel voor betalen. Ook moet je een advertentie maken en foto’s van je auto maken + uploaden.
  • Wijkopenauto’s. Als je het zo makkelijk mogelijk voor jezelf wilt maken, kies je voor een platform als Wijkopenauto’s. Je biedt je auto te koop aan deze firma aan, waarna de firma binnen mum van tijd met een bod komt. Dit bod is in veel gevallen dusdanig hoog dat je het beste direct akkoord kunt gaan. Vervolgens wordt de auto netjes op de gewenste plek opgehaald; je hebt dus nergens omkijken naar.
Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

Kijk goed naar prijzen van vergelijkbare auto’s

Het is uiteraard lastig in te schatten wat de waarde van je auto is. Dit komt onder meer doordat veel factoren van invloed zijn; het soort model, het merk + model, de kilometerstand, de uitrusting van de auto, de staat van de auto en het bouwjaar.

Feit is wel dat je online ongetwijfeld vergelijkbare auto’s kunt vinden. Ga eens na wat de vraagprijzen van die auto’s zijn. Op basis daarvan krijg je een duidelijke(re) indruk van de huidige waarde van je auto.

Doe navraag in je directe omgeving

Heb je een auto die er nog keurig uitziet en technisch prima in orde is? Dan is het wellicht interessant om bijvoorbeeld een vriend, een familielid of een buurman/buurvrouw hier blij mee te maken. Doe daarom altijd navraag in je directe omgeving. Als je je auto aan iemand in je directe omgeving kunt verkopen, is dat wel zo makkelijk. Maak wel duidelijke afspraken; daarmee voorkom je gedoe op termijn.

Bekijk ook:
Ontdek de elektrische toppers van 2024: welke auto’s blinken uit?

Ben altijd eerlijk over de auto

Ga je je auto via bijvoorbeeld het internet verkopen? En weet je dat de motor niet meer helemaal goed draait? Of weet je dat er een ander mankement aan de auto is? Zorg er dan voor dat je hier eerlijk over bent.

De reden hiervoor is evident: als je zelf een auto gaat kopen, wil je ook eerlijk geïnformeerd worden. Ben daarom altijd eerlijk over de auto. Daar komt de mensheid het verste mee.

Overweeg de inruil van je huidige auto

Ben je van plan om een andere auto te kopen? Als je in onderhandeling met de verkoper van een interessante treedt, kun je eens navragen wat hij/zij voor je huidige auto biedt. Indien je je nieuwe auto bij bijvoorbeeld een dealer koopt, kan het erg interessant zijn om je huidige auto direct in te ruilen. Een en ander is wel afhankelijk van het soort dealer én van het bedrag dat je als inruil ontvangt.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.