Is zelf een auto importeren interessant? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Is zelf een auto importeren interessant?

Heb je een mooie Audi A5 gezien in Duitsland of wil je een nieuwe auto net over de grens kopen? Zelf een auto importeren kan voor jezelf of uw bedrijf bijzonder lucratief zijn. Je hebt niet alleen de mogelijkheid om een bijzonder model aan te schaffen maar het kan je ook nog eens een financiële voordeel opleveren. Als je een auto gaat importeren moet je namelijk altijd BPM betalen. BPM is de belasting van Personenauto’s en motorrijwielen’. Je bent in Nederland verplicht BPM te betalen voor elke personenauto, bestelauto en motor die in Nederland geregistreerd wordt. Wanneer je dus een auto importeert moet je ook daarvoor verschuldigde BPM betalen. Je kunt deze aangifte door de Belastingdienst laten uitvoeren, maar dan heb je grote kans dat je het meest onvoordelige tarief betaald. Bij een auto importeren kun je ook gebruikmaken van een BPM calculator.

BMP berekenen op marktwaarde of taxatiewaarden

Wil je een auto importeren dan is het prettig als je van tevoren weet wat je moet betalen aan BPM. Hiervoor kun je verschillende methodes gebruiken. Je kunt de BPM berekenen op basis van de reële marktwaarde van de auto. Hierbij kun je in een tabel aflezen wat de marktwaarde is van de auto. Door de juiste marktwaarde kan het je zo tot duizenden euro’s schelen aan het betalen van belasting. Je kunt bij een auto importeren ook de BPM berekenen op basis van de taxatiewaarde van uw auto. Dit is extra interessant als de auto gebruikssporen of gebruiksschade als deuken, krassen, motorschade of versleten onderdelen heeft. In dit geval maakt een erkend taxateur een tegenbewijsrapport op basis van de feitelijke waarde van de auto, met als gevolg dat je veel minder BPM betaalt. Deze methode kan uitkomst bieden als een geïmporteerde auto meer in waarde is gedaald dan uit de afschrijvingstabel op basis van de leeftijd van het voertuig blijkt.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Wat is een BMP calculator?

Wil je een auto importeren? Met een BPM calculator kun je uitrekenen met hoeveel BPM (en BTW) de aanschafprijs van een personenauto belast is. Het is heel handig om uit te rekenen hoeveel BPM je moet afdragen bij de invoer van een auto. Voor de bruto BMP taxatie mag je gebruikmaken van vele verschillende rekenregels. De software berekent de meest interessante en goedkoopste methodiek van aangifte. Bij het invullen van de BMP calculator mag je uitgaan van de Nederlandse bruto aanschafprijs inclusief eventuele accessoires van het betreffende bouwjaar. Binnen enkele minuten bereken je gratis het nog te betalen bedrag, je selecteert de juiste gegevens en de calculator zorgt ervoor dat ze correct op het aangifteformulier verschijnen. Binnen een paar klikken en slechts enkele minuten kun je het formulier uitprinten, waarmee je vervolgens direct bij de Belastingdienst terecht kunt. Vergeleken met het handmatig invullen scheelt dat enorm veel tijd.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

Of uitbesteden

Vind je het importeren van een auto toch teveel gedoe, dan kun je het ook uit handen geven aan een gespecialiseerd bedrijf. Zij helpen u met het importeren, verzekeren van het transport en de gehele administratie inclusief de kentekenplaten.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.