Onderzoek wijst uit: dít vinden respondenten van de huidige staat van iGaming in Nederland 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Onderzoek wijst uit: dít vinden respondenten van de huidige staat van iGaming in Nederland

IGaming behoort tot de snelst groeiende industrie ter wereld. In de afgelopen jaren zag deze markt hun inkomsten in een rap tempo toenemen. Experts geloven dat die inkomsten de komende jaren alleen maar toe zullen nemen. Er zijn zelfs experts die beweren dat het aandeel van deze markt over enkele jaren hoger zal liggen dan bijvoorbeeld de muziekindustrie.

Een van de voornaamste oorzaken achter dit succes is het grote aanbod. Bij iGaming kun je aan vrijwel alles denken. Van het spelen van online videospellen tot het wedden op voetbalwedstrijden. De ontwikkelingen in iGaming gaan zo snel dat dit bijna niet meer bij te houden is. Naar verwachting zullen de inkomsten ook nog eens enorm gaan stijgen nu er sinds 1 oktober 2022 sprake is van een legalisering van het online gokken.

Grote kans dat ook jij wel eens van één van de diverse sites gebruik hebt gemaakt. Bijvoorbeeld van Bet365 om te wedden op één van jouw favoriete sporten. Ook dit is een vorm van iGaming. Maar wat vindt Nederland van de huidige staat van iGaming in Nederland. Dat de meningen verdeeld zijn, lijkt een understatement. Voetbalwedden.net deed een grootschalig onderzoek en kwam tot de volgende conclusies.

Bekijk ook:
Live band of DJ? Wat past het beste bij jouw trouwfeest?

Meer dan de helft vindt de legalisering teleurstelling

De legalisering van online gokken moest 1 oktober 2021 van start gaan. Voor gokliefhebbers hét moment om de veranderingen in de online gokwereld te aanschouwen. Dat bleek echter teleurstellend te zijn. Op deze datum alleen al ging er vrijwel alles mis wat er mis had kunnen gaan. Zo konden veel online casino’s de virtuele deuren niet openen omdat problemen met de Cruks database dit onmogelijk maakten.

Ook sindsdien is de legalisering letterlijk met horten en stoten op gang gekomen. Maar wat hebben de respondenten hier volgens onderzoek over te zeggen?

Uit de cijfers blijkt dat meer dan de helft de legalisering tot nu toe teleurstellend vindt. Hierbij gaf 42,3 procent aan dat ze een beetje teleurgesteld waren in de resultaten. 14,3 procent vond dit zelfs erg teleurstellend.

Gelukkig was er ook een relatief grote groep met respectievelijk 30,9 procent van de ondervraagden van mening dat de legalisering een beetje succesvol is geweest.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Invloed van legalisering op de gokmarkt

De invloed van de legalisering op de online gokmarkt heeft bovendien ook het nodige effect gehad. Zowel goed als slecht. Hetgeen waar de meeste respondenten ontevreden over waren was het feit dat bepaalde bookmakers niet meer live mochten gaan. Ook de wedmarkten zijn erg veranderd door de legalisering. Een verandering die zowel positieve als negatieve reacties oproept.

Bekende bookmakers die nog geen licentie hebben mogen ontvangen zijn Unibet, Bwin, Betsson en 888. Met name Unibet lijkt met 59,3 procent van de respondenten gemist te worden.

Bet365 als beste uit de bus

De meningen over de kwaliteit van de verschillende bookmakers is sterk verdeeld. Toch gaat de voorkeur volgens onderzoek van Voetbalwedden.nl uit naar bet365. Deze bookmaker levert volgens circa 53,7 procent van de respondenten het beste product. Het is afwachten hoe deze verhoudingen zullen liggen wanneer nieuwe (of oude) bookmakers een licentie ontvangen. Voor nu lijkt bet365 over een zeer sterke concurrentiepositie te beschikken binnen de wereld van iGaming. We kunnen enkel afwachten wat de toekomst brengt.

706

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.