selfmade-miljardair
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze dertiger is de rijkste selfmade-miljardair van Nederland

Hij is er weer! De Quote top 100 jonge selfmade miljonairs. Dit jaar zijn er 29 nieuwe selfmade miljonairs van onder de 40 jaar bijgekomen in ons land, en hebben een nieuwe nummer 1. We mogen ondernemer Adriaan Mol verwelkomen aan de top van deze lijst. Hij neemt het stokje over van Robert Vis, de mede-oprichter van Messagebird. Selfmade-miljardair Mol is goed voor maar liefst 3,5 miljard euro!

Rijkste selfmade-miljardair onder de 40 jaar

Adriaan Mol is een succesverhaal dat verteld moet worden. De 38 jarige miljardair heeft in een relatief korte tijd een immens vermogen weten op te bouwen. Dat vermogen groeit nog steeds, dus Mol zit hoog en droog op zijn troon. Anderen die in de Quote Top 100 jonge miljonairs staan mogen ook niet klagen, maar Adriaan Mol steekt met zijn vermogen met kop en schouders boven de rest uit. Hij is de rijkste selfmade-miljardair onder de 40 jaar in Nederland.

Bekijk ook:
Zo krijg jij de perfecte respons op je direct mailing campagne!

Mol is het succesverhaal van een ongeschoolde jongen die zijn passie volgde en miljardair werd. Hij vond school naar eigen zeggen ‘geen bal aan’ en stopte wanneer dat wettelijk was toegestaan. Op zijn achttiende stortte hij zich vol op zijn grootste hobby; programmeren. Op jonge leeftijd verkocht hij zelfgemaakte computerspelletjes en wist een teletekstbrowser aan de NOS te verkopen.

Adriaan mollie

Het programmeren en ondernemen zit in zijn bloed. Op zijn achttiende startte hij zijn eigen hostingbedrijf. Maar de ambities van de jonge ondernemer kent geen grenzen. Hij startte ook het bedrijf op waarmee hij later schatrijk zou worden; betaaldienst Mollie. Doet de naam een belletje rinkelen? Of een kassa? Dat zou goed kunnen, want het bedrijf is één van de grootste betaaldiensten van Europa. Vooral midden- en kleinbedrijven maken gebruik van Mollie.

Daarnaast is Adriaan Mol ook betrokken bij andere ondernemingen die hem goud geld opleveren. Zo was hij betrokken bij de oprichting van Messagebird. En ja, dat deed hij samen met de nummer 1 van vorig jaar; Robert Vis. Messagebird stuurt beveiligingscodes per sms. Deze jonge en zeer succesvolle ondernemer is nog lang niet klaar met zijn imperium, we kunnen nog veel verwachten van deze selfmade-miljardair.

Bekijk ook:
Dit salaris verdient Geert Wilders per dag

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.