kantoorruimte Amsterdam
Saved Read later
Deel dit bericht

Bedrijven strijden om A-locatie kantoorpand steden als Amsterdam

De vraag naar kantoorruimtes in groeit al enige jaren, en ondanks een iets lichtere stijging dan een tijdje terug is de verwachting is dat hier voorlopig nog geen einde aan komt. Aan de andere kant daalt het aanbod van beschikbare kantoren. Deze trend is het meest zichtbaar is in de Randstad, maar ook over de rest van het land zijn deze tekorten aan ruimtes zichtbaar. Dus wil jij een kantoor huren in een stad zoals Amsterdam? Reken dan op een fixe concurrentiestrijd.

Aantrekken van talent
De voornaamste reden dat bedrijven een locatie met een gunstig vestigingsklimaat zoeken is om talent aan te trekken en te behouden. De veeleisende werknemer anno 2020 wil namelijk naast het wonen in de binnenstad, ook graag ook een baan in het bruisende stadshart. Alle voorzieningen binnen handbereik en het liefst zo gemakkelijk mogelijk te bereizen qua vervoer. Tot slot dragen de winkeliers en horecaondernemingen nog een steentje bij aan de strijd om vierkante meters in de centrale gebieden in steden.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Bedrijfsimago versterken
Veel organisaties willen daarnaast ook het liefst op een locatie gevestigd zijn waar vergelijkbare bedrijven zich huisvesten. De gedachte die hierachter zit is dat kennis zich op deze manier samenvoegt en informatie gedeeld kan worden met elkaar. Uiteindelijk zorgt de locatie hiermee voor een sterker imago van het bedrijf.

Meest populaire kantoorlocaties Amsterdam
De Amsterdamse Zuidas is nog steeds verreweg de meest populaire kantorenlocatie van Nederland, gevolgd door het centrum van Amsterdam. Een perfecte bereikbaarheid, volop cafés, restaurants en sportfaciliteiten in de directe omgeving zorgen voor de ideale werkomgeving voor jou en jouw klanten.

Wat zijn de alternatieven?
De schaarste aan ruimtes zorgt voor een opvoering van de prijzen in bovengenoemde regio’s. Gelukkig wordt er ook gebouwd aan alternatieven. Zo groeit het aanbod aan ruimtes ook hard in het gunstig gelegen Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuidoost en ook Amsterdam Noord steeds populairder. In deze gebieden vindt er veel groei plaats van het aantal winkels en horecaplekken en levendigheid. De gemeente stimuleert de ontwikkeling en bouw van kantoorpanden dan ook sterk hier. Er liggen veel plannen voor het toevoegen en vernieuwen van kantoren.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Kantoor van de toekomst
Een trend die gepaard gaat bij het bouwen van nieuwe kantoren, zijn ‘duurzame’ kantoren. Randvoorwaarden die gemaakt zijn in Amsterdam rondom duurzaamheid eisen toekomstbestendige en zuinige kantoren.

Een kantoorruimte bemiddelaar zoals Flexas.com kan hierin een belangrijke rol aannemen bij het vinden van een kantoorruimte die aan al je wensen en eisen voldoet.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.