5 kantoortrends voor 2020 13
Saved Read later
Deel dit bericht

5 kantoortrends voor 2020

Het is momenteel rustig op de kantoorvloeren. Iedereen die thuis kan werken, werkt thuis. Dat betekent niet dat de kantoren van 2020 in Nederland stil hoeven te staan. Ook daar klinken nieuwe trends en ontwikkelingen door en is er de drang om bij te blijven bij de moderne tijd. Misschien is dit zelfs wel hét moment om het kantoor onder handen te nemen. Wij delen een aantal kantoortrends voor 2020.

Duurzaam met hergebruik

Het kan niet missen dat duurzaamheid dit jaar ook doorgezet wordt in kantooromgevingen, al was het simpelweg al omdat bedrijven niet achter kunnen blijven. Dit is immers in deze tijd niet bevorderlijk voor hun imago. Circulair en refurbished zijn daarbij kernwoorden. Hergebruik van producten en materialen beperkt afvalstromen en zijn daarom een belangrijke manier waarop in kantoorpanden kan worden bijgedragen aan de verduurzaming van Nederland.

Meer kleur

Bij een kantooromgeving denk je nu niet meteen aan kleur, of in ieder geval niet aan opvallende kleuren. Dat moet veranderen in 2020. Dit betekent niet dat het bonte boel moet worden, maar wel dat er meer met kleuren gewerkt gaat worden in de inrichting. Denk aan gekleurde meubelen, vloerbedekking en muren. Dat laatste kan ook met interessant behang. Wie denkt dat gekleurde kantoormeubelen een utopie zijn, zal er wellicht van opkijken dat een opvallend gekleurde bureaustoel kopen wel degelijk tot de mogelijkheden behoort.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

Kantoordier

Om de ban te breken op een kantoorvloer waar hard en geconcentreerd gewerkt wordt, is een kantoordier een leuke afleiding. Stel je een hond voor die zich de kantooromgeving helemaal eigen maakt en af en toe bij de werknemers langskomt voor wat aandacht. Zo tovert hij regelmatig een glimlach op het gezicht van het personeel, dat zich samen verantwoordelijk zal voelen voor de zorg voor het dier. Uiteraard moet er een hoekje speciaal voor het dier ingericht worden. Natuurlijk kan hij in de pauze uitgelaten worden, en er moet ook iemand zijn die hem ’s avonds mee naar huis neemt.

5 kantoortrends voor 2020 15

Onconventionele werkplek

Dat we flexibeler worden met werkplekken en dat ook kunnen zijn met de technologie van tegenwoordig, kan ook betekenen dat we flexibeler kunnen zijn in waar we werken. Zo ontstaat de onconventionele werkplek. Een werknemer die op een bankje in de hal met de laptop op schoot zit, omdat hij zich daar beter kan concentreren bijvoorbeeld. Iemand die onder de trap zit te werken omdat hij daar minder last van fel licht heeft. Met een goede, draadloze internetverbinding en een stopcontact ben je al een heel eind. Voeg daar een zitplek of een statafel aan toe en je hebt een onconventionele werkplek.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Powernaps

Een slaapje tussendoor was altijd uit den boze onder werktijd. Dit terwijl de powernap, een kort slaapje van een minuut of twintig, ervoor kan zorgen dat een werknemer weer helemaal fris en geconcentreerd verder kan. We sluiten dus niet uit dat deze in Azië niet zo vreemde gewoonte ook gefaciliteerd kan gaan worden in Nederland.

861

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.