Nederlanders rijden met oude tank Saddam Hoessein

0 Shares

Kijk hier de eerste testrit met de opgeknapte tank.

De Nederlanders van het Youtube-kanaal MasterMilo wisten een oude – niet werkzame – tank van oud dictator Saddam Hoessein te bemachtigen. De tank was niet bepaald in goede conditie, of zoals de YouTubers zelf verwoorden: “een hele grote hoop roest”. Een grote uitdaging volgde dus om de tank weer aan de praat te krijgen. Dat is ze gelukt! Een jaar geleden wisten de autofanaten de motor van de tank aan de praat te krijgen. En nu zijn ze er ook in geslaagd de tank zelf aan het rijden te krijgen. Hoe dat ging, kan je zien op de video.

De tank die ze aan het restaureren zijn is een Iraakse Type 69-II tank, die door het leger van Saddam Hoessein werd gebruikt. Deze is tijdens de Eerste Golfoorlog in 1991 buitgemaakt. De tank heeft toen jaren tentoon gestaan in Engeland, voordat hij door MasterMilo werd opgepikt. Een lang project volgde om de tank weer aan het rijden te krijgen. Het heeft jaren geduurd, maar het resultaat mag er zijn.

MasterMilo maakte daarvoor al een video waarin de de motor van de tank zelf opknapten. Die video is razend populair op YouTube. Inmiddels werd die door meer dan 7 miljoen mensen bekeken.

Bekijk die opknapbeurt van de tankmotor hier:

Het tankproject is niet het enige waaraan de mensen van MasterMilo werken. Ze gaan ze vaker aan de slag met creatieve ideeën. Zo bouwen ze bijvoorbeeld ook een auto met twee wielen en knappen ze een oude Russische auto op. Ook een autofanaat, check dan hun kanaal.

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.