Zo bouw je een natuurlijk linkprofiel 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo bouw je een natuurlijk linkprofiel

Linkbuilding kan ervoor zorgen dat je beter scoort in de resultaten van een zoekmachine. Toch is dit geen uitgemaakte zaak. Je moet linkbuilding namelijk op de juiste manier aanvliegen. Het linkprofiel speelt hier een belangrijke rol in. Een linkprofiel is in feite niet veel anders dan het totaal aan websites dat verwijst naar jouw site. Zo’n profiel ontstaat niet vanzelf, maar moet je opbouwen. Kom je net kijken in de wereld van linkbuilding? Dan weet je mogelijk niet hoe je een linkprofiel opbouwt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk hoe je een natuurlijk linkprofiel bouwt.

Kwantiteit vs. kwaliteit
Voordat je begint met het opbouwen van een linkprofiel, moet je weten dat we onderscheid maken tussen kwantitatieve en kwalitatieve links. Wanneer je vroeger aan de slag ging met deze pijler binnen Search Engine Optimization, lag de focus voornamelijk op het aantal links. Als er een groot aantal websites verwees naar jouw site, leverde dit je vaak een hogere positie op in de resultaten.

Zo bouw je een natuurlijk linkprofiel 17

Tegenwoordig ligt de nadruk bij linkbuilding meer op kwalitatieve links. Dit zijn links van websites die door een zoekmachine als autoriteit bestempeld worden. Hierbij kun je denken aan een bekende nieuwssite, maar ook een aan een blog dat veel bezoekers trekt. Hoe meer van deze sites linken naar jouw website, des te groter de kans dat een zoekmachine jou als autoriteit ziet. Dit levert je doorgaans een hogere positie op in de zoekresultaten.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

Op basis van bovenstaande informatie denk je mogelijk dat een linkprofiel uitsluitend kwalitatieve links moet bevatten. Hier valt wat voor te zeggen, maar toch is dit niet het geval. Een natuurlijk linkprofiel bestaat namelijk uit zowel kwantitatieve als kwalitatieve backlinks. Focus je daarom nooit te veel op één van de twee, maar zorg voor een goede balans.

Domein- en paginaniveau
Als je aan de slag gaat met linkbuilding, start je mogelijk met verwijzingen op domeinniveau. Je gebruikt in dat geval enkel de domeinnaam van jouw website als link. Mensen die op de link klikken, komen dan op de homepage van jouw site terecht. Als je alleen verwijzingen op domeinniveau gebruikt, ontstaat er geen natuurlijk linkprofiel. Voor zo’n profiel moet je namelijk ook gebruik maken van verwijzingen op paginaniveau.

We spreken van een verwijzing op paginaniveau wanneer je verwijst naar bijvoorbeeld een product of een dienst. Bij een natuurlijk linkprofiel is het belangrijk dat ongeveer 50 procent verwijst naar het domein. De resterende 50 procent kun je gebruiken voor verwijzingen naar de verschillende, onderliggende pagina’s van jouw website.

Kijk naar het do-follow percentage
Een belangrijke factor bij het opstellen van een natuurlijk linkprofiel is het do-follow percentage. We spreken van een do-follow backlink als het gaat om een link die wordt gevolgd door de bots die Google gebruikt bij het indexeren van pagina’s. Zo’n link draagt waarde over aan de pagina waarnaar hij verwijst. De tegenhanger van een do-follow link is een no-follow link. In tegenstelling tot een do-follow link brengt een no-follow link geen linkwaarde over aan een pagina.

Bekijk ook:
Lex Gielen: “Capilex doet wat banken vaak niet doen”

Omdat een no-follow link geen waarde overdraagt, denk je mogelijk dat deze links niet belangrijk zijn bij het opstellen van een linkprofiel. Toch is dit wel degelijk het geval. Door do-follow en no-follow links met elkaar te combineren, ontstaat er namelijk een natuurlijk linkprofiel. Zorg er altijd voor dat het do-follow percentage van jouw website tussen de 70 en 90 procent ligt. Het resterende percentage gebruik je voor no-follow links.

Zo bouw je een natuurlijk linkprofiel 18

Schakel een linkbuilding bureau in
Ondanks dat je inmiddels de nodige handvatten hebt, slaag je er mogelijk niet in een natuurlijk linkprofiel op te bouwen. Denk in dat geval niet dat linkbuilding voor jou geen zin heeft. Nee, want je kunt namelijk een beroep doen op een linkbuilding bureau. Zo’n bureau is bekend met alle ins en outs van linkbuilding. Hierdoor kunnen zij jou helpen met het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel. Als je hiervoor kiest, pluk je binnenkort mogelijk toch de vruchten van linkbuilding.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.