Waar moet je op letten als je koffie koopt? 13
Marian Vejcik© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Waar moet je op letten als je koffie koopt?

Als je koffie koopt, dan heb je tegenwoordig keuze te over. Maar waar moet je nu echt op letten als je in de supermarkt of een andere winkel staat? Wat zijn de keuzes die je moet maken, en wat betekenen deze voor je kopje koffie?

In welk apparaat past het?

Het klinkt als een vrij logisch punt, maar het zal je nog tegenvallen. Het uitzoeken van koffie die in jouw machine past. Bij filterkoffie is het waarschijnlijk nog makkelijk. Heb je een koffiezetapparaat dat met filters werkt, dan heb je daar filterkoffie voor nodig. Welk soort, welk merk je kiest, dat is aan jou. Makkelijker kan niet.

Anders wordt het als je een ander soort machine hebt. Heb je bijvoorbeeld een Senseo apparaat, dan heb je pads nodig. Deze heb je van verschillende merken, al werken zij niet allemaal officieel met Senseo samen. Het is dus altijd even goed kijken of je de juiste te pakken hebt. Heb je een apparaat dat werkt met koffie capsules, dan wordt het nog ingewikkelder. Deze heb je namelijk van verschillende merken, die ook echt hun eigen type capsule vereisen. Door te kiezen voor capsules van het betreffende merk, weet je zeker dat je goed zit. Kies je voor capsules van een ander merk, controleer dan heel goed voor welke machines deze geschikt zijn. Heb je overigens een apparaat dat werkt met losse koffiebonen, dan ben je ook wat vrijer: ook deze zijn niet gebonden aan een merk, doorgaans.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

Waar moet je op letten als je koffie koopt? 15

Hoe houd je koffie lekker?

Als je een echte koffieliefhebber bent, dan moet de koffie natuurlijk goed bewaard worden. Enerzijds moet de smaak op zijn best blijven, maar anderzijds wil je het ook mooi presenteren. Gelukkig gaat het een niet ten koste van het ander. Koffie capsules hebben bijvoorbeeld een goede luchtdichte verpakking waardoor de smaak op zijn best blijft. Het enige wat je dus hoeft te doen is de koffie aantrekkelijk presenteren, bijvoorbeeld in een capsulehouder. Filterkoffie blijft het lekkerst in een luchtdichte verpakking. Gebruik dus een decoratief blik dat je luchtdicht kan afsluiten om zo de aroma’s goed te behouden.

Hoe maak je koffie speciaal?

Koffie is natuurlijk al speciaal op zich, maar er kan nog wel een schepje bovenop. Vooral nu de feestdagen eraan komen. Dit kan bijvoorbeeld met een lekker koffielikeurtje. Dit hoeft niet per se een alcoholische versnapering te zijn. Tegenwoordig zijn er ook veel non-alcoholische opties. Wat dacht je van scheutje vanille, hazelnoot of amandel? Dit geeft je koffie nét dat beetje extra. Of probeer eens een toef slagroom, een vanille-ijs of een laagje chocolademelk.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.