Vind de makelaar met de juiste kennis en onderhandelingstechniek 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Vind de makelaar met de juiste kennis en onderhandelingstechniek

Het is eindelijk zover. U staat op het punt om een belangrijke beslissing te nemen en bent van plan een huis te kopen of verkopen. Verhuizen is een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven waardoor u niet over één nacht ijs dient te gaan. Wees daarom verstandig en maak gebruik van het advies en diensten van een erkend makelaar. Het is een investering maar die verdient zichzelf terug door de kennis en onderhandelingstechniek van een ervaren makelaar. Een goede makelaar heeft diverse connecties in de markt en weet precies wat er in uw gemeente speelt. Hierdoor zult u precies op de hoogte zijn van de laatste marktontwikkelingen en kunt u daarop inspelen. Verder kunt u bij een makelaar terecht voor een taxatie, het hypotheekadvies en eventueel een bouwkundige inspectie.

Makelaar voor de verkoop
Als u uw huis wilt verkopen, zal een goede makelaar er alles aan doen om uw huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren en hoog in de zoekresultaten te krijgen. Dat gebeurt onder ander door professionele fotografie en een wervende tekst waarin alles benoemd wordt. Als het nodig is om nog even wat kleine reparaties of schilderwerk te verrichten, zal hij u hier zeker op wijzen. Het is een bewezen feit dat een kleine investering van wellicht een paar honderd euro, u een veelvoud kan opleveren bij de uiteindelijke verkoopprijs. Nieuwe bewoners willen in uw oude huis hun persoonlijke droomhuis kunnen zien. Hoe gemakkelijker u het ze maakt, hoe sneller u uw huis verkoopt, met een hogere verkoopprijs. Een vakkundig makelaar kan voor de benodigde promotie zorgen en u als adviseur bijstaan.

Bekijk ook:
Dit zijn de behang trends van 2024

Makelaar voor de aankoop
Hoe vaak koopt u in uw leven een nieuw huis? Bestaat er een kans dat u bij de bezichtiging van een potentiële nieuwe woning te veel luistert naar uw wensen en daarbij te weinig oog heeft voor de kleine nadelen die aan elk huis kleven? Een aankoopmakelaar heeft een ruime ervaring in het beoordelen van de staat van een woning. Hij heeft oog voor gebreken die u wellicht niet opvallen. Ook kent hij de economische ontwikkeling van de regio, de voorzieningen in elke buurt en weet hij welke wijken en welke type woningen populair zijn. Hij zal u adviseren over de hoogte van de aankoopprijs en samen met u een biedstrategie uitdenken. Een ervaren makelaar kan verhoeden dat u uiteindelijk te veel voor uw nieuwe woning betaalt.

Maak met je makelaar duidelijke maatwerkafspraken
Of u nu een makelaar Almere, Utrecht of Amsterdam zoekt, kijk dan eerst goed wat ze te bieden hebben en welke makelaar het best bij u past. U kunt altijd onderhandelen over de makelaarskosten of courtage die u verschuldigd bent. Betaalt u voor het gehele pakket van makelaarsdiensten, dan wordt de courtage meestal gedefinieerd als een bepaald percentage van de verkoop- of aankoopsom. Het kan echter ook anders. U kunt met uw makelaar afspreken dat u een aantal zaken op u neemt die minder specialistische kennis vergt. Dit kan u een besparing opleveren en tegelijkertijd ervoor zorgen dat uw makelaar zich kan richten op die zaken waar hij een duidelijke meerwaarde biedt. Het maken van maatwerkafspraken en het optreden als adviseur met kennis van zaken zijn voor een betrouwbaar makelaar eerder regel dan uitzondering.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.