Overwegingen voordat u een beveiligingscamerasysteem installeert 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Overwegingen voordat u een beveiligingscamerasysteem installeert

Stel je dit eens voor: na een vermoeiende dag op kantoor kom je eindelijk thuis en ontdek je dat er iemand in je huis heeft ingebroken. Onmiddellijk overweldigen paniek en zorgen je, en je begint na te denken over hoe dit heeft kunnen gebeuren. Zou het mogelijk zijn geweest om het te stoppen?

Veiligheid thuis is nu belangrijker dan ooit tevoren. Het installeren van bewakingscamera's is een slimme zet voor de beveiliging van uw huis. Maar er zijn verschillende dingen die u moet weten voordat u eropuit gaat en een camera aanschaft.

Tips voor het kopen van een bewakingscamera

Alle bewakingscamera's zijn niet hetzelfde. Bij het zoeken naar een camera is het belangrijk om rekening te houden met de taken waarvoor je hem gaat gebruiken. Heeft u binnen of buiten bescherming nodig? Moet u in het donker kunnen zien? Is een hoge videokwaliteit essentieel?

Vind de ideale camera voor uw wensen door de volgende vragen te beantwoorden.

Heeft u slimme of conventionele beveiligingscamera's nodig?

Overwegingen voordat u een beveiligingscamerasysteem installeert 15

Conventionele CCTV-systemen

Het absolute minimum is het gebruik van conventionele beveiligingscamera's. Ze kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en kosten meestal minder. De camera hoeft alleen maar in de gewenste richting te worden gericht en aangesloten.

Deze bewakingscamera's missen echter de meer geavanceerde functionaliteit van de slimme camera. Je moet bij je thuis zijn om ze in de gaten te houden, want ze zijn niet op afstand te bedienen.

Bekijk ook:
Zo laat je jouw motor shinen

Slimme bewakingscamera's

Het meer recente en superieure alternatief zijn slimme beveiligingscamera's. Een voorbeeld hiervan is de eufy camera 2 pro aanbieding. Slimme camera's zijn duurder dan gewone camera's, maar ze hebben veel handige extra's.

Gezichtsherkenningssoftware, die onderscheid kan maken tussen vrienden en familieleden, is opgenomen in veel moderne slimme camera's. Ze hebben vaak tweerichtingsaudio, zodat u de persoon die wordt gefilmd kunt horen en spreken. De meeste slimme camera's maken ook externe toegang en beheer mogelijk, zodat u uw huis in de gaten kunt houden, zelfs als u er niet bent.

  1. Bedraden of niet bedraden?

CCTV-camera's met kabels

Omdat er geen kans is op signaalverlies of onderbreking, zijn bedrade camera's vaak betrouwbaarder. Vanwege hun directe verbinding met internet is de kwaliteit meestal ook beter. Bedrade beveiligingscamera's daarentegen zijn misschien lastiger in te stellen en zijn minder mobiel dan hun draadloze tegenhangers.

Beveiligingscamera's zonder kabels

Omdat het niet nodig is om kabels door de muren te trekken, zijn draadloze beveiligingscamera's veel eenvoudiger op te zetten. Bovendien bieden ze meer flexibiliteit in de plaats waar ze kunnen worden geplaatst, omdat ze overal met een wifi-verbinding kunnen worden opgesteld. De meeste draadloze bewakingscamera's werken ook op batterijen of zonne-energie, dus u hoeft nergens een elektriciteitssnoer te leggen.

  1. Andere factoren om te overwegen
Bekijk ook:
Zo laat je jouw motor shinen

Bij het kiezen van een beveiligingscamera zijn er nog een paar andere factoren waarmee u rekening moet houden.

Video van hoge kwaliteit

De resolutie van de beelden van een beveiligingscamera is essentieel, maar is misschien niet in alle omstandigheden de doorslaggevende factor. Als je het bijvoorbeeld gebruikt om te kijken wie er voor je deur staat, heb je waarschijnlijk geen 4K-resolutie nodig.

Nachtzichtcamera's

Overwegingen voordat u een beveiligingscamerasysteem installeert 16

Je hebt een camera met nachtzicht nodig als je in de gaten wilt houden wat er in de buurt gebeurt als je er niet bent. Infraroodtechnologie wordt gebruikt door nachtzichtcamera's om een helder beeld te produceren, zelfs bij weinig licht.

Gezichtsveld

Let goed op het gezichtsveld bij het maken van je keuze voor een beveiligingscamera. Wat door de camera kan worden gezien, wordt het ‘gezichtsveld' genoemd. Hoe groter het gezichtsveld van de camera, hoe meer terrein hij kan bestrijken.

Het komt erop neer

Een beveiligingscamera is een fantastisch hulpmiddel om inbraken te voorkomen en de veiligheid van uw huis te behouden. Als je de juiste wilt kiezen, onthoud dan deze dingen. Als u deze stappen volgt, zult u geen moeite hebben om de beste beveiligingscamera voor uw huis te vinden.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.