Geniet verantwoord van de effecten van cannabis 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Geniet verantwoord van de effecten van cannabis

Veel mensen in Nederland zijn wel eens in aanraking geweest met cannabis, of dit nu direct was of indirect. Echter vinden veel mensen het roken van cannabis niet verantwoord, maar doen ze dit liever op andere manieren dan door middel van een joint. Gelukkig kan dat ook! Er zijn tal van manieren om van cannabis te genieten zonder het te roken in een joint, manieren die een stuk gezonder zijn.

Het product consumeren

Een van de meest veilige en ook zeker populairste manieren, is het consumeren van cannabis. Dit kan ook weer op verschillende manieren. Wanneer je boter maakt van de cannabis, kun je het verwerken in diverse kook- en baksels. Denk aan cake of brownies, of gebruik de boter als vet voor de pan. Je kan hier verschillende kanten mee op, wees creatief! Ook maakt de soort wiet die je hiervoor gebruikt niet heel erg uit. Je kan ook beter gaan voor een mindere kwaliteit wiet, anders is het wel zonde. Kies voor bijvoorbeeld een normale Haze wiet van Royalqueenseeds.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Gebruik CBD-olie

Ook is het mogelijk om cannabis in de vorm van olie in te nemen. Deze zogeheten CBD oil zorgt tevens niet voor een high effect, maar geeft je wel de vele andere positieve effecten die cannabis veroorzaakt. Denk aan het verlichten van pijn of het rustig maken. De olie is in te nemen onder de tong, of bijvoorbeeld te drinken met een glas water, thee, o.i.d. Veel mensen die bijvoorbeeld chronische pijn ervaren, zweren bij de effecten van CBD-olie. Zij kunnen met dit product hun dag weer normaal door, met minder of zelfs zonder pijn.

Niet roken, maar verdampen

Een reden dat cannabis schadelijk is, is doordat het product in een joint verbrandt. Hier komt rook bij vrij en wanneer je dit inademt, is het slecht voor de longen. Je kan het gebruiken van cannabis dus meer verantwoord maken door het product te verdampen in plaats van te verbranden. Dat kan bijvoorbeeld met een vaporizer. Dat is een klein apparaatje, een soort elektrische sigaret. Hier doe je de wiet in en dit verhit je dan tot een bepaalde temperatuur. De damp komt vrij en deze adem je in. Je maakt geen gebruik van vuur en dus rook, en kan het verhitten tot de temperatuur die jij wenst. Op die manier ben je zelf helemaal onder de controle van de high die je wenst te bereiken. Ideaal dus! Ook heb je een stuk minder wiet nodig, dus is het ook nog eens goed voor de broekzak.

782

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.