Welke creditcard is geschikt in het buitenland? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Welke creditcard is geschikt in het buitenland?

Voor het verrichten van transacties binnen het nationaal betalingsverkeer, zijn een bankpasje of contant geld wel voldoende. Bij betalingen in het buitenland echter, vooral buiten de EU, zal een creditcard wel eerder van te pas komen. De regels zijn over het algemeen hetzelfde voor de meeste creditcards en zit het verschil hem dus in de details. Zo een creditcard heeft ook een bestedingslimiet en is dat ook belangrijk om in overweging te nemen.

Met een Mastercard en Visa kan je overal terecht

Deze twee creditcards worden wereldwijd het meest geaccepteerd en komt dat mede door de uitgebreide infrastructuur die het mogelijk maakt om in elke uithoek met zo een kaart te betalen en het vertrouwen gekoppeld eraan. Aanvragen van een creditcard gebeurt via de bank en wordt er zo ook gelijk ook nagegaan welke opnamelimiet past bij de aanvraag. Het gaat namelijk niet alleen om het soort creditcard, maar ook de opnamelimiet wanneer je in het buitenland volledig afhankelijk bent van een creditcard. Wie van plan is om een auto te huren of een hotelkamer te reserveren en daarmee met een creditcard betaalt, zal rekening moeten houden met het bedrag dat gereserveerd zal worden. Betalingen kunnen dus alleen maar verricht worden met het resterend bedrag. Bij een all inclusive vakantie online boeken moet dus wel een ruime limiet beschikbaar zijn.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Welke additionele voordelen biedt zo een kaart?

Daar gaat het ook om bij het kijken of zo een creditcard wel geschikt is voor gebruik in het buitenland. Zo biedt Mastercard automatisch een verzekering op alle spullen die met hun creditcard aangeschaft zijn. Bij diefstal, schade en zelfs verlies, kan er dus een beroep worden gedaan op een vergoeding. Ook een reisverzekering van de kaarthouder behoort tot de voordelen van gebruik van zo een creditcard. Omzetten van euro´s naar lokale valuta in het buitenland vormt geen probleem bij gebruik van een creditcard, maar komen er daar wel kosten bij kijken. De beste creditcard online vergelijken zal het duidelijk maken hoe zo een creditcard ook in het buitenland wordt geaccepteerd en wat ook de kosten zijn voor het laten omzetten van jouw euro’s naar de lokale valuta. In het buitenland komt het namelijk in veel gevallen nog steeds beter uit wanneer je betalingen verricht met de lokale valuta.

Bekijk ook:
5 verschrikkelijke feiten over vliegtuigen

Het zijn dus de details waar er meer op gelet moet worden voor het maken van een keuze en moet zeker de klantenservice een belangrijke plaats innemen. Bij verlies of diefstal van jouw creditcard moet er namelijk wel snel de nodige assistentie verleent kunnen worden door betreffende creditcardmaatschappij.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.