Wat te doen tijdens een weekend in New York? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat te doen tijdens een weekend in New York?

Ben je van plan om binnenkort naar New York toe te gaan? Zeker als je niet al te veel dagen in deze stad bent, is het lastig om keuzes te maken. In deze immense stad is namelijk onwijs veel te zien, te doen en te beleven. Mocht je slechts een paar dagen hebben, mogen onderstaande bezienswaardigheden eigenlijk niet ontbreken.

Breng een bezoekje aan het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is zonder twijfel één van de meest bijzondere gebouwen wereldwijd. Het gebouw zelf is super bijzonder, maar dit geldt ook voor het verhaal achter dit gebouw. Mede daarom moet je eigenlijk wel een bezoekje aan het Vrijheidsbeeld brengen.

Wat hierbij aan te raden is, is om met de ferry langs het beeld heen te varen. De ervaring leert dat je in dat geval een veel beter zicht op het Vrijheidsbeeld hebt. Ook heb je in dat geval met minder drukte te maken.

Breng een bezoekje aan een sportwedstrijd

Amerika is sport. Dat mag duidelijk zijn. Ook in de stad New York zijn meerdere grote sportclubs aanwezig. Het is absoluut aan te raden om één van de sportwedstrijden bij te wonen. Het is gewoonweg een unieke ervaring die niet te vergelijken is met een sportwedstrijd in Europa/Nederland.

Eén van de aanraders is om een hockeywedstrijd in New York te bekijken. IJshockey is in ons land een kleine sport, maar is in Amerika één van de grootste sporten. Dit geldt overigens ook voor honkbal en basketbal. Ook dat zijn geweldige sporten om eens een wedstrijd van te bezoeken. Als je dan toch in New York bent, is een ijshockeywedstrijd bijwonen absoluut een aanrader.

Bezoek het 9/11 Memorial

In 2001 werd de gehele wereld opgeschrikt. Twee vliegen vlogen in het World Trade Center, waardoor de wereld voorgoed zou veranderen. Voor de stad New York is vanaf dat moment ook heel veel veranderd. Niet alleen qua leefwijze, maar ook qua skyline. De stad werd voorheen getypeerd door de twee hoge torens die samen het World Trade Center vormden. Op die plek zijn nu nieuwe gebouwen gebouwd, maar die zijn een stuk lager. Wat echter veel indrukwekkender is, is het 9/11 Memorial.

Bekijk ook:
Nederland kiest nog altijd massaal voor de fiets: De meest verrassende trends

Dit is een monument in de vorm van twee vijvers. Bij deze vijvers staan alle namen van overledenen. Deze namen dienen, volgens de New Yorkers, als symbool voor vernieuwing en hoop. Als je op deze plek staat, is de kans groot dat je een brok in de keel krijgt. Een hele indrukwekkende plek.

Maak een fietstocht door Central Park

Central Park is één van de bekendste parken wereldwijd. Ga maar eens na in hoeveel films en series dit park een rol speelt. Hoe leuk is het dan om als Nederlander een fietstocht door dit park heen te maken? Nou, dat is héél leuk.

Je kunt bij verschillende aanbieders in New York een fiets huren. Op die fiets kun je op je gemakje door dit park heen fietsen. Doordat het park super groot is, heb je niet langer het idee dat je in zo’n drukke stad bent.

Ga je met de fiets ook de wegen op in New York? Let dan heel goed op je veiligheid. Het is logischerwijs super druk op de weg in New York.

Maak een helikoptervlucht

Wil je je trip in New York helemaal onvergetelijk maken? Dan is het aan te raden om een helikoptervlucht te maken. Dit is normaal gesproken bijzonder, maar boven zo’n grote stad een helikoptervlucht maken is al helemaal subliem. Boek wel tijdig je ticket, aangezien je zeker niet de enige bent die zo’n helikoptervlucht wilt maken. Tevens moet je rekening met een relatief fors prijskaartje houden. Een helikoptervlucht boven New York maken, kost je gewoonweg wat duiten.

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Loop over de Brooklyn Bridge heen

Kijk je wel eens films? Grote kans dat je de Brooklyn Bridge al in meerdere films tegengekomen bent. Dit is de populairste brug van heel New York, mede door het fraaie uitzicht. Daarvoor moet je op de bovenste verdieping van de brug uitkomen; het bovenste gedeelte van de brug is bestemd voor fietsers en wandelaars. Op het onderste gedeelte van de brug rijden auto's. Alleen dat is al uniek. Wat het nog veel unieker maakt, is het sublieme uitzicht over New York. Je kijkt niet zozeer van bovenaf op deze stad, maar juist vanaf de zijkant. Vanaf de Brooklyn Bridge zie je pas goed hoe fraai de skyline van New York is.

Top of the Rock Building

Wil je de stad New York ook nog vanaf grote hoogte bekijken? Dan is het aan te raden om naar de Top of the Rock Building te gaan. Dit gebouw maakt onderdeel uit van het Rockefeller Center. Dit centrum wordt als het mediacentrum van New York gezien, waarbij de Top of the Rock Building het meest opvalt. Dit komt vooral door de hoogte van 259 meter. Wat voor jou veel meer van belang is, is dat je vanaf dit gebouw van een prachtig uitzicht over New York geniet. Je kunt hiervoor gaan naar de observatieplatformen op de 67e, 69e en 70e verdieping. Belangrijk voordeel: deze observatieplatformen zijn veelal veel rustiger dan de observatieplatformen van/bij/in de Empire State Building. Tevens zijn veel mensen het er mee eens dat je vanaf dít gebouw van een fraaier uitzicht geniet. Onder meer het Central Park is bijzonder goed zichtbaar vanaf dit hoge gebouw.

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.