Vier voordelen van een elektrische fatbike 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Vier voordelen van een elektrische fatbike

Het afgelopen jaar heeft de elektrische fatbike ontzettend veel aan populariteit gewonnen. Vooral onder jonge mensen in de stad is de fatbike een zeer geliefd product. Deze onconventionele fiets wordt echter ook met enige scepsis bekeken. Mensen vinden de elektrische fatbike vaak een onzinnige trend en bovendien maken veel mensen zich zorgen om de verkeersveiligheid nu de fatbike zo ontzettend in populariteit gestegen is. We leggen het voor eens en voor altijd uit. Dit zijn de voordelen van elektrische fatbikes.

Voordelen van een scooter zonder de nadelen

De voornaamste reden dat de elektrische fatbike zo’n gewild product is geworden, is dat het de voordelen van een scooter biedt, maar niet de nadelen. Een elektrische fatbike is snel en praktisch, maar in tegenstelling tot een scooter hoef je er geen rijbewijs voor te hebben. Je hoeft ook geen 16 te zijn om op een elektrische fatbike te mogen rijden, zolang je maar kan fietsen is het goed. Met een elektrische fatbike ben je welkom op alle fietspaden en je bent niet verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Er is wel veel tegenstand gekomen op de soepele regels rondom het gebruik van fatbikes, dus het zou kunnen dat hier qua regelgeving de komende tijd omwille van de veiligheid iets in zal veranderen.

Het ziet er tof uit

Tja… Wat kunnen we hier verder nog over zeggen? Het kan je ding zijn of niet, maar zo’n grote, robuuste fiets ziet er ontzettend stoer uit. Het is logisch dat dit zeker bij jongeren ontzettend in de smaak valt.

Geschikt voor iedere ondergrond

De fatbike vloeit voort uit de wereld van BMX’en en ATB’s. Door het dikke profiel onder de wielen is een fatbike uitermate geschikt voor onverharde wegen. De dikke banden maken de fatbike echter ook uiterst comfortabel op verharde wegen. We zien ook niet voor niets dat het afgelopen jaar juist in de stad de elektrische fatbike ontzettend populair is geworden.

Comfortabel

Last but not least: een fatbike zit ontzettend lekker. Het zadel is een stuk comfortabeler dan dat van een gewone fiets en de dikke banden geven je het gevoel dat je over de weg vliegt. Voor de heren: fatbikes doen niet aan dames- of herenfietsen dus fatbikes hebben ook niet zo’n irritante stang in het midden. Je kunt gewoon lekker gaan zitten zonder je been eerst drie meter de lucht in te moeten zwiepen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

245

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.