Dit zijn de 4 populairste internationale talen van 2024 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de 4 populairste internationale talen van 2024

In de meeste landen kun je jezelf met het Engels prima redden. Vaak denken mensen dat het Spaans de tweede gesproken taal van de wereld is, maar die verhoudingen liggen in 2024 toch net een beetje anders. Het is goed om te weten wat de populairste internationale talen van 2024 worden, want daar kun je rekening mee houden als je een product of bedrijf op de kaart wilt zetten in het buitenland. Zo zie je geen miljoenen sprekers van een taal waar je zelf niet aan had gedacht over het hoofd.

De talen top 4

Ieder jaar verandert de talen top 4. Dat heeft er onder meer mee te maken dat er meer mensen worden geboren die een taal spreken, of er juist mensen zijn die een taal leren vanuit het onderwijs. In ieder geval blijft Engels de populairste taal op internationaal gebied. De top 4 is gebaseerd op het aantal mensen dat een taal spreekt als moedertaal, plus het aantal mensen dat de taal niet als moedertaal spreekt.

1. Mandarijn

Wellicht dat je dat Spaans op nummer twee zou staan in de top 4, maar dan heb je het mis. De tweede meest gesproken internationale taal van 2024 is namelijk het Mandarijn. Er zijn meer dan 918 miljoen mensen die de taal spreken, omdat ze geboren zijn in een land waar de taal standaard wordt gesproken. Dat is overigens niet de reden waarom Mandarijn op twee staat. Het komt vooral doordat je een enorm aantal Mandarijnsprekenden krijgt als je ook de niet-moedertaalsprekers – 199 miljoen mensen, erbij optelt. De verwachting is dat zeer binnenkort meer dan een miljoen mensen Mandarijn als moedertaal zullen spreken.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Toch is Mandarijn niet echt een officiële taal, omdat het vooral een samenraapsel van verschillende Chinese dialecten is. Maar of je nu in het noorden of zuiden van China bent, als je Mandarijn spreekt, zullen ze je begrijpen.

2. Spaans

Je hebt er lang op moeten wachten, maar eindelijk vind je de Spaanse taal in de top 4. Je zou zeggen dat deze taal op nummer twee moet staan, maar dat klopt niet helemaal. Het is wel de op een na meest gesproken taal ter wereld, als we alleen kijken naar het aantal moedertaalsprekers. Maar doordat we met dit lijstje moedertaalsprekers en niet-moedertaalsprekers bij elkaar optellen, is de taal toch behoorlijk gezakt op de lijst.

Het is toch aan te raden om je te verdiepen in het spreken van het Spaans. De taal is namelijk goed voor een derde van wat er op het internet te vinden is. Door het koloniale verleden van Spanje is de taal op veel continenten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Amerika, Afrika en Azië. En uiteraard ook in Europa. Door migratie zijn de Verenigde Staten het land met het op een na grootste aantal Spaans sprekenden, terwijl daar de voertaal Amerikaans-Engels is.

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

3. Engels

Er zijn 379 miljoen mensen wereldwijd die Engels spreken, omdat ze geboren zijn in een land waar Engels standaard wordt gesproken. Dat zijn de zogenaamde moedertaalsprekers. Het is dan ook de meest universele taal in de wereld die we hebben. Of je nu op vakantie gaat of met buitenlandse medewerkers wilt vergaderen, het Engels is over het algemeen de voertaal. Je ontkomt er niet aan om Engels te spreken als je internationale zaken doet of bijvoorbeeld voor een groot techbedrijf werkt.

Niet voor niets zijn er meer dan 753 miljoen mensen die niet geboren zijn in een Engelstalig land, maar wel Engels spreken. Mensen die Engels spreken, hebben toegang tot 60 procent van alles wat er op internet staat.

4. Hindi

Op nummer drie staat Hindi. Dat komt vooral doordat het wordt gesproken in een van de grootste landen ter wereld: India. Het Hindi is een van de 22 officiële talen van India. Het is het dichtstbevolkte land ter wereld. Er zijn trouwens meer dan 1600 talen in India te vinden. Maar de mensen die er geboren zijn, zo’n 341 miljoen moedertaalsprekers, hebben de overhand. Daarnaast zijn er in de wereld nog eens 274 miljoen mensen die Hindi op een andere manier hebben leren spreken.

In ieder geval kunnen we stellen dat er in 2024 meer mensen zijn die Hindi spreken, dan dat er Spaanstaligen zijn.

Bron: https://www.vertaalbureau-perfect.nl/blog/de-top-10-meest-gesproken-talen 

300

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.