De populairste vakantieregio’s van België 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De populairste vakantieregio’s van België

Jaarlijks trekken veel Belgen naar Nederland toe om hun vakantie door te brengen. Andersom ook! Nederlanders mogen graag in het land van onze zuiderburen een vakantie doorbrengen. Het land van de bourgondische levensstijl, bier, chocola, grote Vlaamse frieten en andere lekkernijen kom je in heel België tegen. Daarnaast heeft België ook een prachtige natuur, zoals de Ardennen, steden en een mooie kustlijn. Maar wat zijn voor Nederlanders nou de populairste bestemmingen in België of moet je heen voor de mooiste plekken?

Bekende kustplaatsen

Heerlijk genieten van de kust, het water en het strand? De Nederlandse Noordzeekustlijn trekt door in België. Zo kent België ook haar eigen Zandvoort, Scheveningen en Noordwijk. Een half uurtje vanaf de Nederlandse en Zeeuwse grens bevindt de badplaats Knokke-heist. Het Scheveningen 2.0. Knokke is de meest luxe en chique badplaats van België, waar de jetset zich wilt laten zien! Geen lekker koud biertje, maar dure champagne.

Oostende

In het zuidwesten van de provincie West-Vlaanderen ligt een andere bekende badplaats, Oostende. Deze badplaats is groter dan Knokke-Heist. De stad is ingericht op het toerisme en daarom is er ook van alles te doen, zoals de boulevards op, gokje wagen in het casino of de stad in om te shoppen. Zomers is het dan ook goed druk in Oostende.

De populairste vakantieregio’s van België 18

De Panne

Niet heel ver van de Franse grens ligt De Panne. Een prachtige badplaats waar je minder last hebt van overvolle stranden en terrasjes. Iets rustiger dus! De plaats wordt geroemd om het mooie badstrand, maar ook de natuur en de omgeving. In de omgeving is veel te doen, ook als je met kinderen op vakantie bent en je wilt even iets anders dan het strand. Denk aan een mooie treinrit naar Brugge, dagje Plopsaland of een kort bezoekje brengen aan Engeland via Calais – Dover.

De populairste vakantieregio’s van België 19

Belgische natuurgebied de Ardennen

Als je het hebt over de Belgische natuur, dan is het eerste wat in je opkomt de Ardennen. Niet gek, want deze prachtige natuur is tevens een zeer bekend en grote omgeving waarin prachtige kenmerkende steden zich bevinden. Kamperen of in een vakantiehuis in de Ardennen is ook zeker aan te raden als je een natuurliefhebber bent! De natuur heeft onwijs veel te bieden voor zowel de actieve natuurliefhebber als voor de natuurliefhebber die graag de mooiste natuurverschijnselen bekijken wilt. Wil je overnachten in de Ardennen? Dan kun je terecht op heerlijke huisjes.nl.

Durbuy

De kleinste stad van de Ardennen. Dit stadje met de vele herkenbare Middeleeuws kenmerken is onwijs geliefde vakantiebestemming. Hier komt de bourgondische levensstijl echt tot leven waar je nog omringd wordt door 17e en 18e eeuwse panden en huizen, prachtig ingerichte tuinen en in het hartje van de Ardennen. Omgeven door de rivier de Somme die beschermd is met hoge stadsmuren.

De populairste vakantieregio’s van België 20

Malmedy

Gelegen in de gemeente Luik, maar wel in de Ardennen. In Malmedy worden naast het Frans en Nederlands ook Duits gesproken. Dit komt, doordat de stad meerdere malen is overgenomen geweest door de Duitsers. Het stadje is om de grote kathedraal heen gebouwd. Malmedy wordt veel bezocht door toeristen dankzij de vele attracties die de stad te bieden heeft. Naast de attracties en  bezienswaardigheden kun je net buiten Malmedy ook erg mooi fietsen en wandelen. Er loopt een gravel pad door Malmedy richting Waimes en Stavlot. Dit vlakke fietspad is ook erg geschikt voor de minder fanatieke fietser. In de buurt liggen ook verschillende mountainbike routes. Naast het fietsen, kun je ook heerlijk wandelen in de omgeving. Dit is zeker een aanrader! De bossen rondom Malmedy zitten vol met kleine stroompjes. Al wandelend loop je veel langs het water en moet je over kleine bruggetjes heen je pad vinden.

De populairste vakantieregio’s van België 21

Dinant

Een zo zeer karakteristieke plaatsje, in de Ardennen gelegen, zie je maar weinig. Dinant is omgeven door hoge rotswanden en tussen de rotsen door stroomt de prachtige rivier de Maas. Boven op de rotsen staat grote en hoge citadel. Voor prachtige bezienswaardigheden zit je hier zeker goed! De natuur en de romantiek komen in deze stad zeker tot zijn recht. Reden genoeg om naar het stadje aan de Maas af te reizen. En dan is er ook nog die beroemde zoon: Antoine Joseph ‘Adolphe’ Sax, de geniale uitvinder van de saxofoon die hier werd geboren.

De populairste vakantieregio’s van België 22

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.