3250 Hotel-annuleringen om loyalty punten te sparen

0 Shares

De meeste gewone mensen doen er jaren over om een beetje saldo op te bouwen op een loyalty card voor een hotel of luchtvaartmaatschappij. Een 51-jarige Japanse vrouw en haar zoon van 31 ging dat niet snel genoeg en bedachten een lucratief businessmodel door een boekingssite op geraffineerde wijze loyalty punten afhandig te maken.

Het creatieve koppel uit Kyoto maakte aan de lopende band hotelreserveringen, waarbij er telkens loyalty points, of beloningspunten, door de boekingssite werden toegekend. Uiteindelijk bleek het tweetal zo’n 3250 boekingen te hebben gedaan, die vervolgens weer net zo hard op het laatste moment werden geannuleerd.

Gratis hotelovernachtingen

In totaal hadden de twee hotelliefhebbers een aantal punten ter waarde van ongeveer 20.000 euro verzameld. Dit tegoed kon uiteindelijk worden gebruikt om nieuwe reserveringen mee te boeken. Uiteraard betroffen dit hotelovernachtingen die wel gewoon werden benut. Onbedoeld had de boekingssite zo meegewerkt aan de gratis hotelovernachtingen voor het Japanse duo

Valse reserveringen

In november liepen de vrouw en haar zoon uiteindelijk tegen de lamp toen er drie valse reserveringen aan het licht kwamen. Dit was reden genoeg voor de boekingssite om verder te zoeken, met als resultaat dat bleek dat er een veelvoud van dit soort ‘reserveringen’ had plaatsgevonden. De schade voor de hotels loopt op tot bijna een miljoen euro vanwege op het laatst niet geboekte kamers.

Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.