5 Uitvinders die de wereld hebben veranderd 13
Saved Read later
Deel dit bericht

5 Uitvinders die de wereld hebben veranderd

Uitvindingen komen en gaan. Sommige uitvindingen zijn er voor een bepaalde tijd. Dit zijn de tijdelijke trends. Dan hebben we de uitvindingen die bepaalde apparaten en diensten verbeteren, zoals een nieuwe accu of een verbeterd beeldscherm voor je smartphone. En dan hebben we nog uitvindingen die de wereld hebben veranderd. Van Thomas Edison tot Alexander Bell. Van Albert Einstein tot Nikola Tesla. Natuurlijk zijn er meer dan vijf uitvinders die meer dan bepalend zijn geweest voor de dag waar we nu leven, maar we hebben de vijf meest opvallende voor je in dit artikel geplaatst.

Dit zijn de belangrijkste en meest geweldige uitvinders

Deze uitvinders hebben met hun wilskracht, creatief denkvermogen en met volharding de wereld voorgoed veranderd. Zij verdienen dan ook zeker een plekje in deze top vijf!

Nikola Tesla – Elektriciteit en Transformatoren

Geboren op 10 juli 1856, Nikola Tesla. Een man met karakter en een ietwat moeilijk temperament. Meneer Tesla had last van lichtflitsen en hij vertelde dat hij door deze lichtflitsen allerlei mechanische en technische uitvinden kon zien. Vergelijk het met visualisaties. Deze uitvindingen kon hij vervolgens ook in werkelijkheid maken. In 1882 hielp hij mee aan zijn eerste uitvinding, een versterker voor telefoon-signalen. Een van de uitvindingen waarmee Tesla bekendheid verwierf, is ongetwijfeld de Teslaspoel. Met de Teslapoel kon hij kunstmatige bliksemschichten en vonken opwekken. En wat dacht je van de elektriciteitszender en de afstandsbediening? Dit zijn slechts enkele uitvindingen die van Tesla kwamen.

Bekijk ook:
De supermakkelijke Nederland quiz; test je basiskennis van ons landje

Alexander Bell – De telefoon

Al vanaf jongs af aan was Alexander Bell geïnteresseerd in akoestiek en het gesproken woord. Op 26-jarige leeftijd was hij al professor aan de Boston Universiteit en in 1876 vroeg hij patent aan voor de eerste telefoon. De telefoon had hij samen met Thomas Watson als hobby gebouwd. Later heeft hij ook nog veel bijgedragen aan onderzoek en oplossingen voor doven.

De gebroeders Wright – Het vliegtuig

De gebroeders Wright staat bekend als de uitvinders die het eerste vliegtuig in de lucht kregen. De Wrights werden door hun vader bemoedigd om zoveel mogelijk te lezen en creatief te zijn en dit wierp vruchten af. De eerste vlucht vond plaats op 17 december 1903 en duurde zo een welgetelde 12 seconden. Niet erg lang, maar de basis was gezet!

Thomas Edison – De videocamera en de gloeilamp

Thomas Edison is het levende bewijs dat school niet per se nodig is voor het behalen van successen. Op school was hij nooit een ster, leraren vonden hem irritant, omdat die alleen maar vragen stelde. Hij deed nooit wat er van hem gevraagd werd. Edison ontwikkelde zichzelf door zelf literatuur en bekende uitvinders te bestuderen. Zijn genialiteit bracht ons de videocamera en de gloeilamp.

Bekijk ook:
De supermakkelijke rekenquiz; kan jij deze simpele rekensommetjes oplossen?

Albert Einstein – Tijd, ruimte en licht

Albert Einstein is niet per se bekend vanwege grote uitvindingen, maar wel vanwege zijn abstracte theorieën. Hij hield zich slechts in beperkte mate bezig met de praktische toepassing daarvan. Wat Albert Einstein één van de bekendste uitvinders maakt komt door zijn ideeën over tijd, ruimte en licht. Hij hield zich dus vooral bezig met fysica. Einstein inspireerde hele generaties uitvinders van nieuwe technologie. Indirect is hij daarom verantwoordelijk voor veel uitvindingen, zoals de televisie, de dvd-speler, GPS en ook koolstofdatering.

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.