Remco Evenepoel: de hongerige wolf van ‘The Wolfpack’ 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Remco Evenepoel: de hongerige wolf van ‘The Wolfpack’

Rit- en eindwinst in de Belgium Baloise Tour, winst in de Classica San Sébastian, de Hammer Series in Limburg domineren, Europees kampioen tijdrijden worden en als klap op de vuurpijl ook nog een zilveren medaille behalen op het WK tijdrijden in Yorkshire. Het kunnen resultaten zijn van een prof die al jaren meedraait aan de top van het wielrennen, maar niets is minder waar. Remco Evenepoel, 19 en aan zijn eerste jaar als prof bezig, heeft al een palmares waar veel collega’s jaloers op zijn.

Wereldkampioen Junioren

We keren even terug naar 27 september 2018 te Innsbruck wanneer Evenepoel op meer dan 50 km van de finish aan de kant staat met pech. Hij verliest er minuten en niemand lijkt nog een stuiver te geven over de eventuele kansen van Evenepoel. Maar zijn WK is toch al deels geslaagd met een wereldtitel in het tijdrijden bij de Junioren. Materiaalpech en valpartijen horen nu eenmaal bij het hedendaagse wielrennen. Maar wat niemand nog voor mogelijk achtte, wordt beetje bij beetje werkelijkheid. Eén voor één rolt Evenepoel collega-renners op om na een dolle achtervolging terug te komen aansluiten in het peloton. Even uitrusten in buik de van het peloton om dan proberen aan te klampen op de laatste hellende stroken van de dag denk je dan als toeschouwer. Maar ook hier verrast Evenepoel vriend en vijand en trekt vrijwel meteen in de aanval. Een paar kilometer verder heeft hij iedereen los uit het wiel gereden en soleert hij naar zijn eerste wereldtitel bij de Junioren.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Eerste profcontract

Een aantal weken later tekent hij een contract bij “The Wolfpack” van manager Patrick Lefevere. Critici zeggen dat het nog veel te vroeg is, hij slaat namelijk de beloftencategorie over, en dat hij opgebrand zal geraken door het hoge tempo in World Tour wedstrijden. Maar ruim een jaar later is er van deze kritiek geen sprake meer. Bijna in elke wedstrijd waar hij startte heeft hij veel mensen verbaast. De ene keer met zijn doorzettingsvermogen, hij reed in de Ronde van Duitsland ruim 100 km solo in de aanval, de andere keer met zijn flair en klimmerstalent. Wie bij zijn eerste deelname aan de Classica San Sébastian meteen mannen zoals Van Avermaet en Valverde kan kloppen, is ongetwijfeld een renner met veel potentieel.

Europees kampioen tijdrijden

In zijn debuutjaar wordt Evenepoel ook meteen geselecteerd door de Belgische bondscoach Rik Verbrugge voor de individuele tijdrit op het Europees kampioenschap in Alkmaar. Een zoveelste keer verbaast hij de wielerwereld door de tegenstand op een hoopje te rijden en met een voorsprong van bijna 20 seconden Europees kampioen te worden. Wanneer hij enkele weken later ook vicewereldkampioen bij de profs wordt, is iedereen het er over eens. Deze renner wordt ooit wereldkampioen!

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

Wat goed is, komt snel wordt wel eens gezegd. Waar er een jaar geleden nog ongeloof klonk bij veel collega’s en wielerfans zijn deze één jaar later omgeslagen in respect. Want los van al het talent staat er ook een hoofd op de renner Evenepoel en wordt er, door onder andere Patrick Lefevere himself, gewaakt over zijn enthousiasme en evolutie. Ze zijn vorig jaar begonnen aan een meerjarig project met als hoofddoel misschien wel het winnen van de Tour de France. De komende jaren beloven ongetwijfeld heel spannend te worden met ook nog andere jonge talenten zoals Egan Bernal, Mathieu Van der Poel en Tagej Pogacar. Maar laten we nu vooral genieten dat Remco Evenepoel een Belg is en ons land nog veel plezier gaat bezorgen.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.