Hoe bereid jij je voor op het watersportseizoen? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe bereid jij je voor op het watersportseizoen?

Veel mensen beginnen op jonge leeftijd al met watersporten,bijvoorbeeld op de basisschool, als ze voor hun eerste zwemdiploma gaan. Een hele hoop mensen ontwikkelen hier een liefde voor de watersport. De afgelopen jaren worden watersporten steeds populairder onder jongeren. Zo wordt er tegenwoordig veel gesupt en gewaterskied, maar ook surfen is de afgelopen jaren erg gegroeid in populariteit. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer watersporten zoals zeilen, duiken en roeien.

Aangezien het watersportseizoen net voorbij is, is dit de perfecte tijd om je vast voor te bereiden op het komende seizoen. Om je goed voor te bereiden op volgend jaar, kun je alvast watersportartikelen bestellen, zodat je alles alvast in huis hebt. Watersporten is leuk, maar je wil niet zonder de juiste uitrusting op pad. Daarom hebben wij een lijstje voor je gemaakt waardoor je altijd met de juiste voorbereiding het water op kan als het seizoen weer begint.

Niet vergeten!

Niets is lekkerder dan een dag op het water met een zonnetje erbij. Nu hoeven wij je echt niet te vertellen om je in te smeren, want elke watersportfanaat weet wat de zon met je kan doen na een dag op het water. Maar even een korte reminder doet niemand kwaad. Neem dus je zonnebrand mee!

Trek tijdens het sporten

Of je nu gaat waterskiën, gaat suppen of een lekker middagje gaat zeilen, uiteindelijk krijg je altijd trek. Degene die al vijf keer achter elkaar het meer heeft getrotseerd op de waterski's waarschijnlijk iets sneller dan degene die al anderhalf uur op zijn handdoek ligt, maar dat maakt even niet uit. Vergeet daarom zeker niet om wat te drinken mee te nemen, en een (gezonde) snack.

Bekijk ook:
5 zwemsporten die je verbaasd zullen laten staan

Tijdens het sporten heeft je lichaam genoeg energie nodig om te kunnen presteren, maar tegelijk ook te herstellen van de intensiteit van het sporten. Geen inspiratie voor wat je het best kan eten tijdens het sporten? Probeer een van de volgende zes energierijke tussendoortjes!

  1. Rijstwafel met banaan en pindakaas
  2. Dadels
  3. Fruit
  4. Noten
  5. Eiwitshakes
  6. Mueslirepen

Let wel altijd op met sporten na het eten. Wacht altijd even voordat je daadwerkelijk een maaltijd gaat eten, maar dat hoeven we jullie ervaren watersporters natuurlijk niet te vertellen.

Uiteraard, goede zwemkleding!

Je zou zeggen dat je dit niet vergeet, maar je wilt ook geen duik nemen in je ondergoed.  Dus we zeggen het 1 keer: vergeet je comfortabele zwemkleding niet. Volgens ons moet zwemkleding aan drie dingen voldoen.

  • Effectiviteit: Niemand wil tijdens een duik van de boot boven komen zonder zwemkleding. Daarom is het belangrijkste punt waar je zwemkleding aan moet voldoen toch wel de effectiviteit. Kies zwemkleding die goed blijft zitten, maar ook zeker aan de volgende eisen voldoen.
  • Comfort: Het moet lekker zitten voor tijdens het sporten, maar ook voor het rusten tussendoor. Tijdens het suppen of waterskiën wil je niet dat je zwemkleding schuurt of dat het afzakt.
  • Stijl: Oké, we gaan er eerlijk over zijn, ook tijdens het sporten wil je er een beetje mooi uitzien. Kies daarom voor zwemkleding waarin je ook op een Instagram story kan verschijnen.
Bekijk ook:
Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland 2024: dit moet je weten

Welke watersport past bij mij?

Los van zeilen, duiken en suppen zijn er nog veel meer leuke dingen die je kan doen op het water. Voor de echte daredevil is kitesurfen de perfecte sport om in Nederland te beoefenen. Nederland heeft namelijk niet de hoogste golven van Europa, maar wel altijd een flinke bak wind. Hierdoor is kitesurfen bijna altijd goed te doen!

Soms vergeten mensen het, maar zwemmen op zichzelf is een verschrikkelijk goede work-out. Zeker baantjes trekken is erg goed voor de spieropbouw in zowel je core als je bovenlichaam. Neem de volgende keer dat jij op je handdoekje langs het water ligt dus ook een lekkere duik in het water.

Populaire sporten

Ongelofelijk veel mensen zijn de afgelopen jaren gaan surfen.Dit is alleen niet elke dag mogelijk, omdat er toch wel golven nodig zijn. Mochten er toch de juiste golven er zijn, is het altijd gezellig druk langs de stranden. Surfen is eigenlijk de perfecte sport voor de watersporter die een combinatie zoekt tussen hard werken en lekker chillen.

Nog een hele vette watersport die de afgelopen jaren is gegroeid in populariteit is flyboarden. Hierbij wordt de motor van een waterscooter gebruikt om iemand zowel boven als onder water voort te bewegen. Flyboarden is absoluut geen makkelijke sport. Voor de watersporter die niet bang is voor een beetje uitdaging is het wel een van de vetste activiteiten die er is. Flyboarden kan bij veel verschillende bedrijven in Nederland.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

929

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.