Poll: Wie moet de nieuwe bondscoach van Oranje worden? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Wie moet de nieuwe bondscoach van Oranje worden?

Frank de Boer stopt als bondscoach van het Nederlands elftal. Na een overleg met de KNVB top is besloten dat een vertrek van De Boer de beste optie is nadat Nederland vroegtijdig werd uitgeschakeld door Tsjechië in de achtste finale. Hiermee mag Oranje binnen een jaar tijd weer op zoek naar een nieuwe leider. Wie dat gaat worden is nog maar de vraag, maar enkele namen worden al vaak genoemd. Wat is jouw voorkeur? Deel je mening in de onderstaande poll en laat een reactie achter!

Het is nog even gissen naar wie de nieuwe bondscoach van Oranje wordt, maar de kans is aanwezig dat een van de volgende mannen deze baan binnenkort te pakken heeft:

1. Louis van Gaal

De naam van Louis van Gaal gaat sinds het vertrek van Frank de Boer al regelmatig rond. Van Gaal is een coach met aanzien en heeft ongetwijfeld genoeg autoriteit om het team weer op de rails te krijgen. Hij hakte al eerder met het bijltje en was tussen 2012 en 2014 ook al bondscoach van Oranje. Dat ging niet bepaald slecht, want in 2014 eindigde Oranje als derde op het WK in Brazilië. Iets waar we nu alleen nog maar van mogen dromen. Formeel is Van Gaal met pensioen, maar wie weet kan de KNVB hem toch nog overhalen om nog een keertje bondscoach te worden.

2. Henk ten Cate

Henk ten Cate is een andere gegadigde voor het bondscoachschap. Ten Cate is een trainer die al tientallen jaren in het vak zit, en was onder meer de baas bij Ajax, Vitesse en Sparta. In 2017 was hij ook al kandidaat en toen had hij de baan bijna te pakken. Misschien dat hij vier jaar later alsnog de kans krijgt?

3. Erik ten Hag

Of wordt Erik ten Hag de nieuwe bondscoach van Oranje? De trainer heeft bij Ajax al laten zien dat hij kan presteren onder flinke druk. Met de Amsterdammers pakte hij meerdere (hoofdprijzen), waaronder het landskampioenschap van dit jaar. Het is wel de vraag of Ten Hag hier zelf zin in heeft. Onlangs verlengde hij zijn contract bij Ajax al tot 2023, dus het aantrekken van de trainer zal niet bepaald makkelijk gaan.

4. Joachim Löw

Bij de KNVB houden ze doorgaans van een Nederlandse coach bij Oranje, maar wellicht moeten ze dit keer eens kijken in het buitenland. Dan zouden ze zo maar eens uit kunnen komen bij Joachim Löw, de voormalige bondscoach van Duitsland. Löw werd in 2014 wereldkampioen met Duitsland in Brazilië, en misschien kan hij dat trucje in 2021 met Nederland herhalen? Een bijkomend voordeel is dat Löw nu zonder baan zit.

5. Antonio Conte

Nog een buitenlandse optie voor het bondscoachschap is Antonio Conte. De Italiaan werd dit jaar nog kampioen van Italië met Internazionale, maar zit sinds kort toch zonder baan. Als trainer had hij daarnaast ook succes bij topclubs Juventus en Chelsea en hij was tussen 2014 – 2016 ook bondscoach van Italië. Conte heeft dus genoeg ervaring, dus wie weet is hij wel de man die Oranje kan redden?

Of toch iemand anders als bondscoach van Oranje?

Er zijn nog genoeg andere trainers die bondscoach van Oranje kunnen worden. Zo worden Giovanni van Bronckhorst en Philip Cocu ook regelmatig genoemd. Deze trainers kenden vooral in de Eredivisie succes. In het buitenland hebben ze echter nog geen topprestaties neergezet, dus de kans dat een van deze mannen bondscoach wordt is – na het mislukte avontuur met Frank de Boer – toch een stukje kleiner.

Peter Bosz werd vorig jaar nog genoemd als opvolger van Ronald Koeman, en wie weet komt hij dit jaar weer voor op de short list. Toch lijkt de kans op Bosz als bondscoach relatief klein te zijn, omdat hij net een nieuwe contract heeft getekend bij Olympique Lyon.

Er zijn ook nog heel wat oudere voormalig bondscoaches die kunnen inspringen. Zo kan Bert van Marwijk wellicht nog een keer Oranje naar een finale loodsen. Of misschien wil Dick Advocaat nog een keer terug komen van zijn pensioen. Voorlopig lijkt de KNVB echter een voorkeur te hebben voor een iets jongere coach, maar als ze niemand kunnen vinden zou dit zo maar een alternatief kunnen zijn.

Voorlopig blijft het nog even de vraag wie de nieuwe bondscoach van Oranje gaat worden. Wat vind jij de optie? Stem in de onderstaande poll of laat hieronder een reactie achter!

Bekijk ook:
Quiz: Welke voetballer zie je hier?

 • Wie moet de nieuwe bondscoach van Oranje worden?

  • Louis van Gaal
  • Henk ten Cate
  • Erik ten Hag
  • Joachim Löw
  • Antonio Conte
  • Giovanni van Bronckhorst
  • Philip Cocu
  • Peter Bosz
  • Bert van Marwijk
  • Dick Advocaat
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

 1. Jarno Scheper Reply

  Bert van Marwijk in plaats steeds over van Gaal hij heeft het beste gepresteerd van allemaal de finale op een haar na veloren wk zegt mij meer dan 88

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.