Poll: Wie is de beste tennisser ter wereld; Federer, Nadal of Djokovic? 15
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Wie is de beste tennisser ter wereld; Federer, Nadal of Djokovic?

Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic zijn alle drie echte tennislegendes, maar wie van de drie is nou de beste tennisser ter wereld? Stem mee in de onderstaande poll en laat horen waarom jouw favoriet de beste is!

Roger Federer

Veel mensen vinden Roger Federer de beste tennisser ter wereld. De zomer vierde de tennisheld uit Zwitserland zijn 40ste verjaardag, maar desondanks zijn relatief hoge leeftijd staat hij nog steeds fanatiek te tennissen op de tennisbanen. Grote prijzen heeft hem dat de laatste jaren niet opgeleverd, maar zijn carrière is daar niet minder groots om.

In totaal heeft Roger Federer maar liefst 20 grand slam titels op zijn naam staan. Wimbledon is ongetwijfeld zijn favoriete toernooi, want in Engeland was hij maar liefst 8 keer de beste van allemaal. Daarnaast won hij daar in 2003 zijn allereerste grand slam titel. Federer presteerde daarnaast ook geweldig in Australië, want de Australian Open schreef hij maar liefst zes keer op zijn naam. Daar won hij tevens in 2018 zijn – tot op het heden – laatste grand slam titel. In Amerika kende de Zwitser ook veel succes, want ook de US Open won hij maar liefst 5 keer. Roland Garros wist hij alleen in 2009 te winnen, waardoor hij als zesde mannelijke tennisser een career slam bereikte. Federer won daarnaast een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen in 2008.

Poll: Wie is de beste tennisser ter wereld; Federer, Nadal of Djokovic? 16

Rafael Nadal

Rafael Nadal is volgens anderen de beste tennisser ter wereld. De Spanjaard was lange tijd dé geduchte tegenstander van Roger Federer, en was de tweede mannelijke tennisser ooit die een record aantal van 20 grand slam titels op zijn naam schreef. Op 30 januari 2022 schreef de Spanjaard een stukje sportgeschiedenis door zijn 21ste grand slam in Australië te winnen, waardoor hij nu de meeste grand slam overwinning ooit op zijn naam heeft staan.

Als de vraag: “wie is de beste gravel tennisser?” was, dan was het antwoord wel duidelijk, want Rafael Nadal wordt niet zonder reden de koning van het gravel genoemd. Nadal heeft Roland Garros namelijk maar liefst 13 keer gewonnen en daarmee hoeft niemand zich af te vragen wat zijn favoriete toernooi is. Nadal won daarnaast vier keer de US Open en was ook twee keer het beste op het gras van Wimbledon. De Australian Open schreef hij twee keer op zijn naam. Daarnaast won hij een gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008.

Poll: Wie is de beste tennisser ter wereld; Federer, Nadal of Djokovic? 17

Novak Djokovic

Als Rafael Nadal of Roger Federer niet de beste van de wereld zijn, dan is het ongetwijfeld Novak Djokovic. De Serviër had dit jaar in Amerika die titel enigszins in handen kunnen nemen door zijn 21ste grand slam te winnen. Dat lukte niet en daardoor blijft hij net zoals zijn concurrenten – voorlopig – op 20 grand slam titels staan. Wel is hij volgens de ATP-ranking de beste tennisser van dit moment.

Het meest succesvolle toernooi van Djokovic is de Australian Open. Het toernooi in Australië viel maar liefst negen keer ten prooi aan de tennisser uit Servië. Hij was daarnaast ook erg succesvol op Wimbledon, want het toernooi uit Engeland won hij maar liefst zes keer. Roland Garros schreef hij twee keer op zijn naam en hij was drie keer de aller beste tennisser tijdens de US Open. Op de Olympische Spelen kende hij iets minder succes, want in 2008 won hij daar “slechts” een bronzen medaille.

Poll: Wie is de beste tennisser ter wereld; Federer, Nadal of Djokovic? 18

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Wimbledon?

  • Wie is de beste tennisser ter wereld?

    • Roger Federer
    • Rafael Nadal
    • Novak Djokovic
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.